Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 05. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI-OVF BUDAPEST

OVF: A dunai árhullám lakóházakat nem, de üdülőterületeket veszélyeztet

OVF: A dunai árhullám lakóházakat nem, de üdülőterületeket veszélyeztet

Lakóházak nincsenek veszélyben, ártérre épített üdülőterületek viszont igen, és a legnagyobb gond, hogy tartós lesz az árhullám - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Siklós Gabriella elmondta: különösen bizonytalan volt az előrejelzés, minden modell mást mutatott, a hétfői és keddi csapadékra már egyáltalán nem számítottak. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső miatt Passauban például 29 centiméterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy várták - tette hozzá.
Azonban "már a mederben van minden", biztosra vehető, hogy Nagybajcsnál meghaladják a harmadfokú árvízvédelmi készültségi szintű vízállást, Budapesten pedig 670 centiméter körüli tetőzés várható szombat éjjel - tudatta a szakember. Jelezte: a fővárosnál 621 cm jelenti az elsőfokú készültségi szintű vízállást, és 645 centiméternél önt ki a Duna a rakpartra.
A védekezési munkák támogatására kedden előbb Szolnokról érkezett 65 szakember a tiszai vízügyi igazgatóságoktól a szigetközi Duna-szakaszhoz, majd Debrecenből is elindultak mintegy hatvanan - közölte Siklós Gabriella. Hangsúlyozta, a vízügyeseknek nagy kihívást jelent a mostani helyzet, egyszerre több helyen van szükség a munkájukra, hiszen árad a Mura és a Tarna is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.