Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Január 22. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Óvakodjunk az ismeretlen érdeklődőltől otthonainkban!

Óvakodjunk az ismeretlen érdeklődőltől otthonainkban!

Egy férfi tett bejelentést a Pásztói Rendőrkapitányságra a minap, mert idős hölgy szomszédjától ellopták a pénzét.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az idős néni csécsei otthonában megjelent két férfi azzal az indokkal, hogy a gondozó küldte őket, hogy fizessenek ki a néninek 10.000 Ft-ot, azonban csak 20.000 Ft van náluk, ezért azt fel akarják váltatni. Miután az idős hölgy nem váltotta fel részükre a pénzt, a két személy tollat és papírt kért tőle azzal az ürüggyel, hogy felírják a nevüket. Mialatt a hölgy a
szekrényben kereste az íróeszközöket, addig a férfiak távoztak a lakásból. A néni ezt követően vette észre, hogy a szobából eltűnt 100.000 Ft készpénze.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak! Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel és csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba!
A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.

Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat! Amennyiben pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek, azt tagadják meg!

Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 05:39, szerda | Helyi

Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja

83 esztendős lenne Mészöly Kálmán, a Vasas futballtörténelem legkiemelkedőbb alakja.

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB 6 TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,