Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 13. 08:49, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-GEREVICS ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK PUSKÁS ARÉNA

Öttusa Eb - Tamás és Bereczki csatlakozott Koleszárhoz, három magyar a férfiak döntőjében.

Öttusa Eb - Tamás és Bereczki csatlakozott Koleszárhoz, három magyar a férfiak döntőjében.

Koleszár Mihály után a második elődöntős csoportból Tamás József és Bereczki Richárd jutott fináléba a budapesti öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében.

Tamás a csütörtöki körvívásban 23 ellenfelét győzte le és 12-től kapott ki, ezzel második volt a pénteki kezdésnél. Bónuszvívásban egy sikeres asszóval két plusz pontot szerzett, majd a 200 méteres úszásban 1:58.63 perccel a második legjobb időt érte el. Ezzel - az ukrán Olekszandr Tovkajjal holtversenyben - az élen állt a kombinált szám előtt. A lövészetekkel megszakított 5x600 méteres futásban elég volt neki egy visszafogottabb 11:05.60 perces eredmény is ahhoz, hogy harmadikként simán jusson tovább.
Bereczki - aki Koleszárral párban ezüstérmes volt hétfőn a férfiak váltóversenyében - 17/18-as mérleggel zárta az egy nappal korábbi körvívást, és a 11-12. helyről kellett kiharcolnia az első kilenc közé kerülést, ami finálét ért. Az emelt páston négy pontért két ellenfelét győzte le, majd 2:03.31 percet úszott, és az összetett szám rajtjánál már nyolcadik volt. Keményen küzdött, hogy megőrizze pozícióját és ez 10:32.87 perccel sikerült is neki.
Regős Gergely a 15 sikeres és 20 vesztett asszójával 14-15. volt a pénteki indulásnál. A bónuszvívásban nem növelte pontjai számát, úszásban pedig 2:05.16-tal kilencedik lett. A kombinált számnak a kilencediktől 17 másodperccel lemaradva a 14. pozícióból vágott neki. A lövészetes futásban nagyon jó teljesítményt nyújtott, 10:23.16 perccel a második legjobb eredményt érte és ezzel a tizedik helyig jött fel. Neki a döntőhöz mindenképpen meg kellett volna előznie Bereczkit, mert a szabály szerint egy elődöntős csoportból egy országból legfeljebb két versenyző kerülhet a fináléba.

Azzal, hogy az A csoportban győztes Koleszárral három magyar lesz ott a döntőben, eldőlt, hogy a hazai együttes legrosszabb esetben harmadikként zár, mert rajta kívül csak az olaszok és az ukránok szerepelnek három fővel.
"Joci a jó vívásának köszönhetően elölről indult, így volt lehetősége a döntőre tartalékolni, simán, könnyedén jutott tovább - kezdte összegzését Martinek János szövetségi kapitány. - Bereczkinek viszont végig +élesben kellett lennie+, küzdenie kellett, hiszen mögötte jött a kombinált számban jól teljesítő Regős. Utóbbinak a sorsát gyakorlatilag a vívása pecsételte meg, hiába volt jó az utolsó számban, ez kevésnek bizonyult."

Szombaton a 18-as női döntő - benne Erdős Ritával és Simon Saroltával - 10.25-kor kezdődik, a férfiak fináléját pedig - többek között Koleszárral, Tamással és Bereczkivel - 15.55-től rendezik meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában, illetve a Puskás Aréna szoborparkjában kialakított központi versenyhelyszínen. Az Eb vasárnap a vegyes váltóval, illetve a lovas versenyszám búcsúztatásával zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!

2024. Július 15. 08:49, hétfő | Helyi sport

Székesfehérvár-rali - Csomósék defektje és Turán ütközése után Velenczei nyert.

Az abszolút bajnoki címért harcban lévő Csomós Miklós defekt, Turán Frigyes pedig egy ütközés következtében maradt le a győzelemről a vasárnap véget ért Székesfehérvár-ralin.