Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 11. 09:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-BOK CSARNOK BUDAPEST

Öttusa Eb - Mind a hat magyar elődöntőbe jutott a férfiaknál.

Öttusa Eb - Mind a hat magyar elődöntőbe jutott a férfiaknál.

Mind a hat magyar induló elődöntőbe jutott a férfiak versenyében a budapesti öttusa Európa-bajnokságon.

A 42 fős mezőny két selejtezős csoportban küzdött szerdán a folytatás lehetőségéért, ehhez az első 18 között kellett végezni. Az A csoportban két szám után Demeter Bence állt az élen, mivel a BOK Csarnokban rendezett vívást 17 győzelemmel és három vereséggel fölényesen megnyerte, majd 2:12.06 perccel csapott a célba 200 méteres úszásban. Végül a lövészetekkel megszakított 5x600 méteres futásban 11:46.36 perces, erőkímélő eredménnyel a negyedik helyen ért célba.
Ugyanitt a férfi váltóban hétfőn ezüstérmes Koleszár Mihály 14/6-tal második volt vívásban, és 2:06.76-tal zárt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában, ezzel Demeter után másodikként kezdhette a kombinált számot a Puskás Aréna szoborparkjában. Neki sem kellett kihajtania magát, 11:29.56 perccel elsőként fejezte be a versenynapot.
"Kihívást jelent a nagy meleg, de ezzel mindenkinek meg kell birkóznia. Oda kell figyelni az étkezésre, folyadékbevitelre, hogy végig bírjuk a napot" - mondta az MTI-nek Koleszár, aki elárulta, hogy a váltó után a keddi nap pihenéssel telt a számára, egyéb dolgait intézte.
"Az, hogy mással is tudtam foglalkozni, kicsit elterelte a figyelmemet a versenyről" - tette hozzá.

Gáll András 4/16-tal, valamint 2:07.09-cel 21. volt a lövészetes futás előtt, neki innen fel kellett kapaszkodnia, ez azonban nem okozott neki gondot, 10:28.91 perccel a legjobb eredményt érte el és 17. lett úgy, hogy még tartalékolhatott is.
A B csoport 21 versenyzője úszással kezdett, majd ezt követte a vívás. Itt is magyar állt az élen két szám után: Tamás József 1:59.05 perces úszással - ami a harmadik legjobb volt -, valamint 14/6-os, első helyet érő vívással vezetett. A kombinált szám végére már teljesen lelassított, végül 11:54.90 perces eredménnyel harmadikként futott át a célvonalon.
A Koleszárral hétfőn váltóban második Bereczki Richárd 2:05.53-as úszással és 8/12-es vívással 17., Regős Gergely pedig 2:09.29-cel és 7/13-mal 19. volt a zárás előtt, de innen is simán hozták a továbbjutást: 11:00.63-as, illetve 10:51.25-ös idővel - a két legjobb eredménnyel - a kilencedik és 14. helyen fejezték be versenyüket.

"Az A csoportban két versenyzőnk továbbjutása a jó vívásuk miatt nem volt kérdéses, a 21. helyről induló Gál András pedig olyan jól futott és lőtt, hogy végül neki se kellett kihajtania magát" - mondta Martinek János szövetségi kapitány.
Hasonló volt a helyzet a B csoportban is, de ott még kevesebb izgulni való maradt a végére.

A szakvezető úgy összegzett: "hoztuk a kötelezőt".

Csütörtökön a nők elődöntőjét és a férfiak körvívását rendezik. Pénteken lesz a férfiak elődöntője, amelyből csoportonként legfeljebb már csak kettő, azaz összesen négy magyar juthat a fináléba. Szombaton kerül sor a női és férfi döntőre, vasárnap a vegyes váltóval zárul az Eb.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.

2024. Július 15. 09:00, hétfő | Helyi sport

HUMDA - Székesfehérvár Rallye.

Úton vagyunk az első gyorsaságira a Székesfehérvár rallyn! Az időjárás kedvező, szurkoljatok Nekünk!

2024. Július 15. 08:49, hétfő | Helyi sport

Székesfehérvár-rali - Csomósék defektje és Turán ütközése után Velenczei nyert.

Az abszolút bajnoki címért harcban lévő Csomós Miklós defekt, Turán Frigyes pedig egy ütközés következtében maradt le a győzelemről a vasárnap véget ért Székesfehérvár-ralin.