Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 14. 08:28, vasárnap | Helyi sport
Forrás: MTI-PUSKÁS ARÉNA BUDAPEST

Öttusa Eb - Bronzérmes a magyar női csapat.

Öttusa Eb - Bronzérmes a magyar női csapat.

Bronzérmet nyert a magyar csapat - Erdős Rita, Simon Sarolta, Réti Kamilla összeállításban - a budapesti öttusa Európa-bajnokság női versenyében.

Az élen az olaszok végeztek, akik egyedüliként szerepeltek a 18-as döntőben három fővel. A magyarokat még a britek előzték meg. Egyéniben két hazai finalista volt: Erdős Rita hatodik, Simon Sarolta kilencedik lett. Győzött a brit Kerenza Bryson, ezüstöt nyert a svájci Anna Jurt és harmadikként futott a célba a szintén brit Emma Whitaker.


Az egy hónapja vb-bronzérmes, csapatban világbajnok Erdős a keddi körvívásban, a BOK Csarnokban 19 asszót nyert meg és ugyanennyit vesztett el, ezzel a szombati 18-as finálét a 12. helyről kezdte meg. A Puskás Aréna szoborparkjában kialakított lovaspályára - melyen 10 akadály, a két kettes ugrással együtt 12 erőkifejtés várt a résztvevőkre - fordított sorrendben érkeztek a versenyzők. Erdős hetedikként következett és hibátlanul ment végig, éppen az 1 perc 9 másodperces szintidőn belül, ami maximális 300 pontot ért a számára. A lovaspálya melletti emelt páston nem tudott plusz pontot szerezni a bónuszvívásban, de már így is a kilencedik helyen állt. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában 2:17.94 perccel a nyolcadik időt érte el a 200 méteres távon, majd a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásnak kilencedikként vágott neki, a bronzérmes pozíciótól 23 másodperccel lemaradva. A déli hőség ellenére végig nagy tempóban futott, de a lövészeteinél sokat hibázott, ezzel mindig időt vesztett. Hiába volt még így is esélye a bronzérem megszerzésére az utolsó lövészet előtt is, végül negyedjére sem tudott javítani a lőállásban, az utolsó kör végén pedig a hatodik helyen futott a célba. A kombinált számban 11:13.45 perccel az ötödik legjobb eredmény volt az övé.
A versenyt követő értékelésében úgy fogalmazott, hogy a keddi vívása után szombaton a lovaglása és az úszása is jól sikerült. Kedvenc lovával ment hibátlant, majd a legjobbját úszta.
"A lövészet nem sikerült, azon ment el az érem" - vélekedett. Ezzel kapcsolatban az MTI-nek a könnyeivel küszködve azt mondta, a hazai környezet biztosan nem hátráltatta, örült, hogy itthon versenyzett, az viszont, hogy a három magyar női párizsi kvótás közül ő nem indulhat majd az olimpián, biztosan.


"Már az edzéseken is ez határozta meg a hangulatomat, ez biztosan befolyásolt. Igyekeztem koncentrálni, de most nem ment" - tette hozzá.

Simon Sarolta remek eredményt ért el a körvívásban, 26 győzelemmel és 12 vereséggel a második helyről indult a szombati döntőben. A lovaspályán ő is hibátlanul ment végig, az utána következő bónuszvívásban pedig ő sem szerzett pontot. Az uszodában 2:25.17-tel 18. volt, a kombinált szám rajtjánál pedig a negyedik helyen állt. A lövészetes futásban kissé visszacsúszott, végül 11:53.34 perces eredménnyel kilencedikként zárt.
A magyar trió a hazaiak harmadik érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn második lett férfi váltóban Koleszár Mihály és Bereczki Richárd, illetve harmadik női váltóban az olimpiára készülő Guzi Blanka Eszes Noémival.

Eredmények:
női egyéni verseny, Európa-bajnok:
-----------------------------------

Kerenza Bryson (Nagy-Britannia) 1449 pont
2. Anna Jurt (Svájc) 1431
3. Emma Whitaker (Nagy-Britannia) 1423

6. Erdős Rita 1412
9. Simon Sarolta 1394

női csapatverseny, Európa-bajnok:
----------------------------------

Olaszország (Alice Rinaudo, Francesca Tognetti, Elena Micheli) 4093 pont
2. Nagy-Britannia (Kerenza Bryson, Emma Whitaker, Alexandra Bousfield) 3920

3. Magyarország (Erdős Rita, Simon Sarolta, Réti Kamilla) 3866

A férfiak döntőjét 15.55-től rendezik. A 18-as fináléban ott lesz Koleszár Mihály, Tamás József és Bereczki Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.

2024. Július 15. 09:29, hétfő | Helyi sport

Párizs 2024 - Balatonfüredről indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont.

Balatonfüredről, a Kékszalag Port kikötőből indították útnak a két magyar vitorlázó olimpikont, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt vasárnap több utánpótlás korú versenyző és számos érdeklődő társaságában.

2024. Július 15. 09:19, hétfő | Helyi sport

Díjugrató vk - Magyar diadal Jármy Vince révén.

Jármy Vince révén magyar diadallal zárult a Nemzeti Lovardában rendezett díjugrató világkupa legrangosabb egyéni versenye, a vasárnapi Grand Prix.