Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 19. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Ötszáz új munkahely jöhet létre Bátonyterenyén

Ötszáz új munkahely jöhet létre Bátonyterenyén

Várhatóan egy évben belül befejeződnek az Ipari Park kialakításának munkálatai Bátonyterenyén. Több cég aláírta a betelepülési szereződést, így 2013 végére közel ötszáz új munkahely jöhet létre a városban.

A Bátonyterenyei Ipari Park projekt két fő elemből tevődik össze. Az első elem az ipari park 11,5 hektáros területének alapinfrastrukturális fejlesztése, amelyen a betelepülni szándékozó termelő üzemek igényeinek megfelelő telkeket alakítottak ki, mindegyik telek közmű- és út kapcsolatokkal. A második elem pedig egy termelő tevékenységhez kapcsolódó üzemcsarnok felépítése, amelyet az üzemeltető cég bérbe ad az egyik betelepülő termelő vállalkozás számára.

Az alapinfrastrukturális kialakítás keretén belül az ipari park területén kiépültek a fő közművezetékek, elkészült a terület megközelítését lehetővé tevő aszfaltút és a 21-es számú főúti csatlakozás, biztosítottá vált a terület energiaellátása. Továbbá megkezdte saját üzemcsarnokának építési munkálatait, amely jelenleg az alapozási fázisban tart, befejezése 2013. áprilisára várható.

A projekt előrehaladása folyamatosan gyorsul, a betelepülő cégek száma nő, több szerződés aláírásra került. Jelenleg egy sprinkler cső előregyártó üzem, egy bio-hulladék tüzelőanyag gyártó üzem, egy gumihulladékot környezetbarát technológiával olajjá alakító üzem, egy alumínium szerkezeteket gyártó üzem és egy nyugat-európai bútorgyár települ be a közeljövőben. Előkészítés alatt van egy benzinkút- és gyorsétterem lánc újabb egységének letelepítése is. A tervezett beruházások előreláthatólag egy éven belül közel 300-500 közötti új munkahelyet hoznak létre Bátonyterenyén.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Címkék: munkahely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.