Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 01. 14:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-OTP BUDAPEST

OTP: a legtöbben épületszigetelésre és ablakcserére költenék az otthonfelújítási támogatást.

OTP: a legtöbben épületszigetelésre és ablakcserére költenék az otthonfelújítási támogatást.

A legtöbben épületszigetelésre és ablakcserére költenék az otthonfelújítási támogatást, de napelemet vagy hőszivattyút is sokan vennének a hétfőtől igényelhető forrásból közölte az OTP.

Az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készült felmérésből kiderült, hogy a pályázat népszerű, az ingatlantulajdonosok 52 százalékát érdekli a lakóingatlanok energiahatékonyságát támogató pályázat. A teljes lakosságon belül 38 százalék tervez korszerűsítést, de nem csak energetikai célú beruházást. A villanyvezetékeket 44 százalék korszerűsítené, lakásfestést 77 százalék szeretne. Mind az ablakcsere, mind a szigetelés körülbelül 40 százalék számára fontos, más energiahatékonysági beruházásokat csaknem 20 százalék finanszírozna - írták.


A közlemény szerint a fiatalok nagyobb arányban terveznek ingatlanfelújítást, de földrajzi elhelyezkedés alapján is látszanak különbségek. A legkevésbé Dél-Dunántúl és Észak-Alföld aktív, noha az alacsonyabb jövedelmű térségeknek nagyobb támogatás jár. A visszajelzésekből kiderül, hogy a Dél-Alföldön élők gondolkodnak leginkább szigetelésben, az ablakcsere a Közép-Dunántúlon, a napelem és hőszivattyú Észak-Magyarországon népszerűbb.


Az OTP arra számít, hogy a magas rezsiköltségek miatt az otthonfelújítási támogatás népszerű lesz. Az energetikai korszerűsítések nem csak a kiadásokat csökkentik, az ingatlan értékét is növelhetik, nyílászárócsere vagy a homlokzatszigetelés után egy lakás 20-30 százalékkal is többet érhet - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.