Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2022. Szeptember 29. 09:04, csütörtök | Belföld
Forrás: Police.hu

Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol toplistájára

Öt magyar bűnöző is felkerült az Europol toplistájára

Az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára öt magyar férfi is felkerült - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött ember került fel a "Most Wanted" oldalra. Ezen a listán (a legkeresettebbek listáján) olyanok szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel öt olyan férfi, akit az NNI debreceni nyomozói keresnek - tették hozzá.

A közlemény szerint a magyar bűnszervezethez köthető nyomozás 2020-ban indult, majd 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, amely egymással párhuzamosan terjesztette a kábítószert. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. Tagjai marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, amely Hajdú-Bihar megyében bonyolított le drogüzleteket.

A Bács-Kiskun megyei, high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítaniuk az NNI debreceni nyomozóinak, kettőt közülük el is fogtak. Öt ember ellen belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben - írták. Még nem volt példa arra, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött is egyidőben szerepeljen a Most Wanted-listán - jelezték.

A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét is kérik; a férfiak kiléte és fényképe megtekinthető a police.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest