Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. November 08. 10:56, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Öt kutya rontott az idős férfire

Öt kutya rontott az idős férfire

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 59 éves Nórád megyei férfi ellen, akinek kutyái kiszöktek az ingatlanjáról és megtámadtak egy 87 éves férfit.

A vád szerint a férfi öt keverék kutyáját egy kerítéssel és zárható kapuval rendelkező ingatlanon tartotta, azonban 2022. február 10. napján a kapu nyitva maradt és az oltatlan kutyák kiszöktek. A közelben sétált egy 87 éves férfi. Az eddig az esetig békés kutyák megtámadták, a földre rántották, és ruháit is elszakítva testszerte megharapták. A sebesült segítségére több szemtanú sietett, akik botokat dobtak az állatok felé és kiabálással zavarták el őket.

A kutyatámadás miatt az idős sértett testének jelentős részét borították harapásos sérülések, ráadásul elesve combnyaktörést is szenvedett.

Az állattartók kötelesek állataik elszökésének megakadályozására, és mivel a vádlott ennek nem tett eleget, az ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetlen előéletű kutyatulajdonos ellen. Ebben indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben pénzbüntetést és fizettesse meg az eljárás során keletkezett 43.510 forint bűnügyi költséget is.

Balassagyarmat, 2022. november 8.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.