Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 23. 11:21, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-LANTOS MIHÁLY SPORTKÖZPONT BUDAPEST

Öt kontinens atlétái a vasárnapi budapesti versenyen.

Öt kontinens atlétái a vasárnapi budapesti versenyen.

Öt kontinens 31 országából érkeznek atléták a Kontinentális Kör vasárnapi bronz kategóriás budapesti versenyére, amely az utolsó kvalifikációs lehetőség az Európa-bajnoki szint teljesítésére.

Spiriev Attila, a verseny sportszakmai vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, 17 nemzetközi számot rendeznek a Lantos Mihály Sportközpontban, és a mintegy 150 induló fele hazai résztvevő lesz.
A legnevesebb magyar atléták közül a kalapácsvető Halász Bence, 100 m gáton Kozák Luca, 400-on Molnár Attila, 100-on és 200-on pedig a sprinter Takács Boglárka is rajthoz áll. A 14.30 órakor kezdődő programban a legnagyobb név a négyszeres Európa-bajnok brit Adam Gemili lesz, aki 100 méteren fog futni. Erős mezőny várható a két gátas számban: 110 m gáton Szeles Bálint, Szűcs Valdó és Eszes Dániel legnagyobb ellenfele a kubai Roger Irribarne, az Afrika-csúcstartó dél-afrikai Antoni Alkana és a kétszeres fedett pályás Ázsia-bajnok kazah David Jefremov lesz, 100 m gáton az Eb-ezüstérmes Kozák Luca, Kerekes Gréta és Tóth Anna összemérheti tudását az amerikai Amber Hughes-szal, aki idén 12.54 mp-et is futott. Női 800 méteren a kétszeres Eb-aranyérmes ukrán Natalia Krol, női gerelyhajításban pedig a szintén Európa-bajnok Christin Hussong is jelezte részvételét.
Spiriev Attila kiemelte, ez a verseny a magyar atléták érdekében jött létre, a műsort úgy alakították, hogy minden számban legyen hazai induló. Jelezte, vasárnap zárul a júniusi római Eb kvalifikációs időszaka, így ez az utolsó lehetőség a szintteljesítésre.
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke hangsúlyozta, jó esély van rá, hogy az Eb-n és a párizsi olimpián is olyan létszámban tud részt venni a magyar atlétika és olyan eredményeket fog elérni, ami megfelel az elvárásoknak. Hozzátette, a MASZ sportszergyártót váltott, így a magyar atléták 4F-ben indulnak a két csúcseseményen.
Gyulai Miklós felhívta a figyelmet a MASZ környezetvédelmi és fenntarthatósági törekvéseire, melynek értelmében a MASZ rövid és hosszú távú környezet- és klímavédelmi stratégiát készít és valósít meg tagszervezetei intézményeiben, kiemelt sporteseményein és atlétáik kommunikációs bevonásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 16. 07:55, kedd | Helyi sport

Párizs 2024 - Kedden lesz az olimpia nyitóünnepségének főpróbája.

Kedden tartják meg a párizsi olimpia Szajna-parti nyitóünnepségének elhalasztott főpróbáját közölte a francia sportminisztérium.