Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 03. 10:48, kedd | Helyi
Forrás: police

Öt baleset történt Nógrád megyében az elmúlt napon

Öt baleset történt Nógrád megyében az elmúlt napon

Nógrád megyében két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Alsótold irányából közlekedett a 21-es számú főút felé személygépkocsival egy 63 éves férfi 2019. december 2-án a délelőtti órákban, amikor egy kanyarban összeütközött egy vele szembe közlekedő másik gépjárművel. A balesetben egy személy sérült meg.

A délelőtti órákban a 2-es számú főút irányából Bánk felé közlekedett személygépkocsival egy 23 éves nő, amikor egy balra ívelő kanyarban a havas úttesten a járművel megcsúszott és egy út menti fának ütközött. A baleset következtében a gépjárművet vezető 23 éves nő sérült meg.

A megye területén az elmúlt 24 órában további három anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A téli időszak a balesetek megelőzése érdekében tudatos felkészülést és fokozott óvatosságot és figyelmet igényel a közlekedés résztvevőitől. Fontos, hogy mindenki alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez, mivel a balesetek jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban! A gépkocsivezetőknek figyelemmel kell lenniük a megnövekedett fékútra, a gumiabroncsok csökkent tapadására, ezért ajánlott nagyobb követési távolságot tartani!

A járművek téli felkészítése szintén elengedhetetlen!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel és körültekintően közlekedjenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi

Füstbe ment üzlet!

A bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vették azt a nőt, aki Mátraterenyén árult kábítószert.

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.