Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2020. December 28. 14:39, hétfő | Helyi
Forrás: police

Öt baleset négy nap alatt - Nógrád megye

Öt baleset négy nap alatt - Nógrád megye

Az elmúlt négy nap során két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 19 éves férfi közlekedett személygépkocsival Karancslapujtő belterületén, az Arany János úton 2020. december 25-én 18 óra körül, amikor egy jobbra ívelő kanyarban az úttestről lesodródott és az út menti vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a gépjármű utasa sérült meg.

Kálló belterületén, a Rákóczi úton ütközött össze két személygépkocsi december 27-én 16 óra 30 perc körül. A balesetben egy személy megsérült.

Az elmúlt négy napon Nógrád megyében további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas vezetővel szemben intézkedtek a megye rendőrei.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni!

A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.

A biztonságos közlekedés érdekében a havas, csúszós utakon időnként jelentősen csökkenteni kell a sebességet. Téli gumiabroncs nélkül ne is próbálkozzanak autózni, bármennyire is magabiztosak! A jó járművezetői képességek nem pótolhatják azt az előnyt, amelyet a téli utakra tervezett abroncsok nyújtanak. Télen különösen fontos a megfelelő keréknyomás. Tévhit, hogy a kisebb levegőnyomású kerekek jobban tapadnak, ezáltal biztonságosabbak. A nem megfelelő keréknyomás már önmagában is életveszélyes. Fontos, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nem csak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag megfelelő állapota is.

Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 21:48, hétfő | Helyi

Karácsony, Hanuka, Szaturnália,... – Nem véletlen, hogy minden vallás nagy ünnepe

a decemberi időszakra esik. Az északi féltekén december 21-én (időnként 22-én) van az év leghosszabb éjszakája. Az emberiség történelmében ilyentájt kiemelt ünnepeket tartottak,

2023. December 04. 21:27, hétfő | Helyi

4 óriási tévhit a karácsonyról, amit a legtöbben rosszul tudnak

Már kisgyermekkortól kezdve hallunk karácsonyhoz kötődő történeteket, szóljanak azok Jézus születéséről vagy Szent Miklósról, aki az angolszász kultúrában már csak Santa Clausként ismert.

2023. December 04. 19:23, hétfő | Helyi

KI A TÉLAPÓ? Megkérdeztük a Mesterséges Intelligenciát - mutatjuk a válaszokat...

Kedves salgótarjáni InfoNógrád olvasók, nagyon örülök, hogy üdvözölhetlek benneteket itt! Mint virtuális asszisztens, itt vagyok, hogy segítsek nektek mindenféle kérdéssel vagy információval kapcsolatban...

2023. December 04. 19:18, hétfő | Helyi

Honnan származnak az adventi hagyományok?

Az adventi szokásokat mindenki jól ismeri. A legtöbb családban ma is hagyomány többek között a gyertyagyújtás és a kalendárium bontogatása. De vajon mennyire ismerjük ezeknek a szokásoknak az eredetét?