Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2020. December 28. 14:39, hétfő | Helyi
Forrás: police

Öt baleset négy nap alatt - Nógrád megye

Öt baleset négy nap alatt - Nógrád megye

Az elmúlt négy nap során két személyi sérüléssel járó és három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 19 éves férfi közlekedett személygépkocsival Karancslapujtő belterületén, az Arany János úton 2020. december 25-én 18 óra körül, amikor egy jobbra ívelő kanyarban az úttestről lesodródott és az út menti vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a gépjármű utasa sérült meg.

Kálló belterületén, a Rákóczi úton ütközött össze két személygépkocsi december 27-én 16 óra 30 perc körül. A balesetben egy személy megsérült.

Az elmúlt négy napon Nógrád megyében további három anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas vezetővel szemben intézkedtek a megye rendőrei.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utakon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell vezetni!

A téli időszakban a közúti balesetek egyik jellemző oka, hogy a járművezetők nem az időjárási, látási- és útviszonyoknak megfelelően vesznek részt a forgalomban, vagy a járművet nem készítik fel a téli közlekedésre.

A biztonságos közlekedés érdekében a havas, csúszós utakon időnként jelentősen csökkenteni kell a sebességet. Téli gumiabroncs nélkül ne is próbálkozzanak autózni, bármennyire is magabiztosak! A jó járművezetői képességek nem pótolhatják azt az előnyt, amelyet a téli utakra tervezett abroncsok nyújtanak. Télen különösen fontos a megfelelő keréknyomás. Tévhit, hogy a kisebb levegőnyomású kerekek jobban tapadnak, ezáltal biztonságosabbak. A nem megfelelő keréknyomás már önmagában is életveszélyes. Fontos, hogy az elöregedett téli gumik sem alkalmasak közlekedésre. Nem csak a barázdák megfelelő mélysége lényeges, hanem az anyag megfelelő állapota is.

Amennyiben a közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményt észlelnek, esetleg balesetet szenvednek vagy balesetet látnak, kérjenek segítséget a 112-es díjmentesen hívható egységes segélyhívó számon!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 15:25, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Európa Liga-döntő: Folyamatosan gyűlnek a foglalások, több tízezer futballrajongó utazhat a budapesti mérkőzésre

2023. Május 30. 15:11, kedd | Helyi

Sajtóközlemény

Felkészülten várják a főszezont: az ország közel száz pontján szívvel és tudással segítenek a Tourinformok

2023. Május 30. 12:16, kedd | Helyi

EGY HÉT BALESETEI SZÁMOKBAN

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten közúti közlekedési balesetben kilencen sérültek meg

2023. Május 30. 01:00, kedd | Helyi

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel.