Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Március 12. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ösztöndíj Salgótarján leendő mérnökeinek

Ösztöndíj Salgótarján leendő mérnökeinek

Vállalkozásokkal közösen működtetne új ösztöndíjrendszert Salgótarján önkormányzata egyetemisták számára.

A tervek szerint tanulmányaikhoz akár havi ötvenezer forintot is kaphatnak a jövő mérnökei, amennyiben a diplomaszerzés után visszatérnek szülővárosukba.
Salgótarján vezetése az elmúlt hetekben a helyi ipari parkban működő cégek vezetőivel folytatott tárgyalásokat a kiemelt ipari zóna lehetőségeiről. Kiderült, a precíziós termékeket előállító vállalkozások szakemberhiánnyal küzdenek – mondta az MTI-nek Székyné Sztrémi Melinda, a nógrádi megyeszékhely polgármestere.
Gyuró Imre, az évente 6,8 millió autóhangszórót gyártó MHG Kft. gyáregység-vezetője közölte: a náluk folyó precíziós műszaki munkához a nógrádi oktató-képzőhelyekről nem kapnak megfelelő szakember utánpótlást. Az operátorokat és a műszaki értelmiséget így saját maguknak kell kinevelni vagy betanítani. A tervezett ösztöndíjprogram ezért is érdekes a számukra. Mashimo Takeshi, az ablaktörlő-, ablakemelő és napfénytető-motorokat gyártó Mitsuba Kft. ügyvezető igazgatója közölte: mára kilábaltak az autóipart sújtó válságból, a cég új piacokat szerzett a Volkswagen-csoport autógyáraiban, ezért is fontos számukra, hogy több képzett mérnököt állítsanak a termelésbe. A fiatalok megtartását célzó ösztöndíjrendszer örömmel támogatják. A gyárlátogatások tapasztalatait összegezve a város polgármestere elmondta: mivel mindenütt mérnököket keresnek, az állami Bursa Hungarica ösztöndíjon túl a város most olyan, részben saját forrásból biztosított ösztöndíj-rendszert dolgoz ki a cégekkel közösen, amely a salgótarjáni fiatalokat a mérnöki tanulmányaikban akár havi ötvenezer forinttal segíti, és amely garanciát jelent arra, hogy a diplomaszerzés után valós munkahelyeken eresszenek gyökeret a szülővárosukban.
A részleteket a következő hónapokban dolgozzák ki, szeptemberben várhatóan öt ilyen ösztöndíjassal indul a program. A polgármester hozzátette: mivel a szaktárcáknak stratégiai tervet kell készíteniük a vállalkozói zónák fejlesztési-, foglalkoztatási és adókedvezmény-lehetőségeinek kihasználására, ezt is a gazdaság helyi szereplőinek igényeihez igazítják majd.

Címkék: mérnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,