Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Október 31. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: police

Őszi-téli átállás

Őszi-téli átállás

Az ősz beálltával, a tél közeledtével gyakrabban változnak az időjárási- és útviszonyok, mely megfelelően felkészített járművet és a nyári vezetéstől gyakran eltérő, óvatosabb vezetéstechnikát kíván a járművezetőktől.

Az optimálistól eltérő közlekedésre először a járművet és azok tartozékait kell felkészíteni:
- Még a hideg idő előtt fel kell tölteni a hűtőrendszert és az ablakmosót fagyálló folyadékkal. Ha a gépkocsiban már van fagyálló, de régi, vagy többször utána töltöttük, ellenőriztessük le a szerviz állomásoknál, vagy benzinkútnál.
- Ellenőrizzük az ablaktörlők állapotát, ugyanakkor lényeges az is, hogy a járművünk fűtő- és páramentesítő rendszere jól működjön.
- Az erős lehűlés az akkumulátortól sokkal nagyobb teljesítményt von el, mint a nyári időszakban, ezért jól működő feltöltött akkumulátorral és tiszta, feszes sarukkal várjuk a telet.
- A világító berendezések hibátlan működése is elengedhetetlen. Egyenként győződjünk meg a minden lámpa, fényszóró, illetve az irányjelző készülékek tisztaságáról és működéséről.
- A gumiabroncs minősége, állapota életet menthet. Ha a napi átlag hőmérséklet +7 °C-ok alá süllyed a téli gumiabroncsokat ajánlott felszerelni.
- Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel előzzék meg a közlekedési baleseteket. Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó gyalogosokra, valamint fokozott figyelemmel legyenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a megyei balesetmegelőzési biztosságokkal karöltve - így a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával is - immáron negyedik alkalommal indította útjára a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát.

Ennek keretében 2015. október 1. és december 10. között a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket, világító berendezéseit szakemberek átvizsgálják. A gépjárművek vizsgálatára magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek. Ezen szolgáltatások igénybevétele 2015. december 10-ig biztosított. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a szervizek igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. A kampányban résztvevő optikusok térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.

A kampány második részében, 2015. novemberétől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai teljes körűen és kiemelten vizsgálják a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát.

A szervizek címét, valamint az optikusok elérhetőségét - sok hasznos tanáccsal egyetemben - a www.latnieslatszani.hu címen találják meg az érdeklődők.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,