Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2021. Szeptember 08. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: police

Őszi időjárás - fokozott figyelmet a közutakon!

Őszi időjárás - fokozott figyelmet a közutakon!

Hajnalban hideg, nappal meleg van; fokozott figyelmet kérünk a Nógrád megye közútjain közlekedőktől!

Bár a nappali hőmérséklet még a nyári hónapokat idézi, de az éjszakák már hűvösek, és reggel gyakran 10 °C fok alá süllyedő hőmérséklet, valamint a lehulló falevelek előre jelzik az ősz beköszöntét.

A hideg őszi reggelek gyakori velejárója a köd, amely leggyakrabban az alacsonyabban fekvő helyeken, a dombok környékén fordul elő. Ködben a járművek körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolabbinak látszanak, ezért a közlekedő járművek távolságát sokan túl-, sebességét viszont alul becsülik. Ha ködben vezetnek, lassítsanak és hagyjanak kellő követési távolságot az Önök előtt haladó jármű mögött, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg tudjanak állni!

Sokan nem tudják, de a lehullott levelek is csúszósakká válhatnak. Fontos, hogy a lehullott falevelekkel borított útszakaszokon mindig óvatosan haladjanak át!

A reggelente tapasztalható hideg, párás levegő miatt bepárásodott szélvédőt, visszapillantó tükröt elindulás előtt tisztítsák meg.

Ősszel a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit - ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az őszi közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő világítás, ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő.

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok tehát más vezetési stílust igényelnek. Kérjük a járművezetőket, hogy lassabban, körültekintőbben közlekedjenek! Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó, gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 12:56, hétfő | Helyi

Az elmúlt négy nap közúti balesetei - Nógrád megye

Nógrád megyében négyen sérültek meg közúti közlekedési balesetben az elmúlt négy nap alatt.

2022. Január 17. 11:46, hétfő | Helyi

Lopás közben érték tetten

Több ingatlan kerítésén mászott át az a 28 éves férfi, aki Jobbágyiban egy pónilovat kísérelt meg ellopni.

2022. Január 14. 13:09, péntek | Helyi

Egy nap alatt négy körözött személyt fogtak el a rendőrök

A négy férfit a salgótarjáni, a rétsági, valamint a szécsényi rendőrök fogták el.

2022. Január 14. 11:28, péntek | Helyi

Lakat alatt a lépcsőházi rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki Salgótarjánban italozás ígéretével egy lépcsőházba csalta ismerősét,