Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Szeptember 08. 09:17, szerda | Helyi
Forrás: police

Őszi időjárás - fokozott figyelmet a közutakon!

Őszi időjárás - fokozott figyelmet a közutakon!

Hajnalban hideg, nappal meleg van; fokozott figyelmet kérünk a Nógrád megye közútjain közlekedőktől!

Bár a nappali hőmérséklet még a nyári hónapokat idézi, de az éjszakák már hűvösek, és reggel gyakran 10 °C fok alá süllyedő hőmérséklet, valamint a lehulló falevelek előre jelzik az ősz beköszöntét.

A hideg őszi reggelek gyakori velejárója a köd, amely leggyakrabban az alacsonyabban fekvő helyeken, a dombok környékén fordul elő. Ködben a járművek körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolabbinak látszanak, ezért a közlekedő járművek távolságát sokan túl-, sebességét viszont alul becsülik. Ha ködben vezetnek, lassítsanak és hagyjanak kellő követési távolságot az Önök előtt haladó jármű mögött, hogy ha kell, bármikor biztonságosan meg tudjanak állni!

Sokan nem tudják, de a lehullott levelek is csúszósakká válhatnak. Fontos, hogy a lehullott falevelekkel borított útszakaszokon mindig óvatosan haladjanak át!

A reggelente tapasztalható hideg, párás levegő miatt bepárásodott szélvédőt, visszapillantó tükröt elindulás előtt tisztítsák meg.

Ősszel a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit - ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Az őszi közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő világítás, ablaktörlő, a megfelelő ablakmosó folyadék és a páramentesítő.

Az ősz és a megváltozott időjárási viszonyok tehát más vezetési stílust igényelnek. Kérjük a járművezetőket, hogy lassabban, körültekintőbben közlekedjenek! Lakott területen kívül és belül egyaránt vigyázzanak az úttest mellett haladó, gyalogos-átkelőhelyek, iskolák, buszmegállók környékén közlekedő gyalogosokra.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmentes közlekedést kíván!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 14:00, péntek | Helyi

Engedély nélkül gyűjtötték a hulladékot

A szécsényi rendőrök eljárást indítottak a 60 éves férfi és nő társa ellen.

2021. Szeptember 17. 12:39, péntek | Helyi

Balassagyarmaton megszúrt egy nőt; a feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogták

Az 57 éves budapesti férfit a rendőrök előállították, elszámoltatása folyamatban van.

2021. Szeptember 17. 10:48, péntek | Helyi

Őrizetben a drogdíler

A bátonyterenyei rendőrök egy 34 éves férfi ellen kezdeményeztek eljárást.

2021. Szeptember 17. 09:16, péntek | Helyi

Gyermekpornográf felvételek miatt letartóztatásba került az idős férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség indítványa alapján a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 74 éves férfinak a letartóztatását,