Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2023. Június 07. 13:31, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

A Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány is előadást tartott a Nemzeti Múzeumban megtartott konferencián.

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a X. Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást 2023. június 6-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, míg védnökei dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.


A rendezvény célja, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék. A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az ORFK bűnügyi főkapitány helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelen lévők.
A rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány. A vármegyei rendőrfőkapitány prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőr-főkapitányság és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.