Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Június 07. 13:31, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

A Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány is előadást tartott a Nemzeti Múzeumban megtartott konferencián.

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a X. Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást 2023. június 6-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, míg védnökei dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.


A rendezvény célja, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék. A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az ORFK bűnügyi főkapitány helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelen lévők.
A rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány. A vármegyei rendőrfőkapitány prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőr-főkapitányság és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.