Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Június 07. 13:31, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

A Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány is előadást tartott a Nemzeti Múzeumban megtartott konferencián.

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a X. Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást 2023. június 6-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, míg védnökei dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.


A rendezvény célja, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék. A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az ORFK bűnügyi főkapitány helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelen lévők.
A rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány. A vármegyei rendőrfőkapitány prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőr-főkapitányság és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 09:45, szerda | Helyi

VIII. PALÓC KUPA Karate Országos Bajnokság

Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior és Felnőtt Ippon-Shobu Karate Országos Bajnokság.

2023. Október 04. 07:41, szerda | Helyi

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn.

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

2023. Október 04. 07:38, szerda | Helyi

Devizapiac - Gyengült a forint árfolyama reggel.

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel a kedd kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

2023. Október 04. 07:31, szerda | Helyi

Püspöki tanácskozás kezdődik a Vatikánban.

Ünnepélyes misével kezdődik szerda délelőtt a katolikus egyház püspökeinek egészen október végéig tartó tanácskozása, és a szinódus nyitónapján.