Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Június 07. 13:31, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

A Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány is előadást tartott a Nemzeti Múzeumban megtartott konferencián.

A Magyar Rendészettudományi Társaság és a Biztonságpiac.hu tizedik alkalommal rendezte meg a X. Biztonságpiac Konferencia és Kiállítást 2023. június 6-án a Magyar Nemzeti Múzeumban.
A konferencia fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, míg védnökei dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és L. Simon László a Nemzeti Múzeum főigazgatója voltak.


A rendezvény célja, hogy a belügyi és a honvédelmi tárca, a rendőrség valamint a magánbiztonsági ágazat vezetői és döntéshozói az elmúlt évek magán-, civil és közbiztonsággal kapcsolatos eseményeit, aktuális trendjeit és kilátásait közösen elemezzék. A konferencián megjelent vendégeket és előadókat dr. Töreki Sándor rendőr vezérőrnagy az ORFK bűnügyi főkapitány helyettese, dr. Porkoláb Imre dandártábornok miniszteri biztos, valamint dr. Virágos Gábor a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte, majd a megnyitót követően a témával kapcsolatban állami és civil szférában dolgozó vezetők előadásait hallgathatták meg a jelen lévők.
A rendezvényen „Összefogás az online térben Palócország közbiztonságáért” címmel előadást tartott dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány. A vármegyei rendőrfőkapitány prezentációjában kiemelte, hogy Nógrád vármegyében a komplex biztonság megteremtése érdekében példaértékű az összefogás a rendőr-főkapitányság és a társszervek, valamint a hatóságok, továbbá a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége és a civil szervezetek között.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.