Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Január 02. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Ősbemutatóval vendégszerepel Budapesten a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Ősbemutatóval vendégszerepel Budapesten a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

Madách Imre személyes tragédiájával, az író édesanyja, Majtényi Anna és felesége, Fráter Erzsébet egymás ellen vívott harcáról szóló színpadi játékkal szerepel Budapesten a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

Magyarország legfiatalabb, 2013-ban alapított színháza a híres író születésének 190. évfordulóját kívánja méltóképpen lezárni T. Pataki László Kit szerettél, Ádám? című darabjával. A teátrum vezetése még Madách Brazíliában élő rokonait is elhívta a premierre, ezzel is tisztelegve a 150 éve elhunyt tragédia-költő emléke előtt. A darab szerzője és szereplői is mind nógrádiak, a téma az, amely egyetemes, akárcsak Madách örökérvényű műve, Az ember tragédiája.
Az ősbemutatóra a Madách Stúdióban kerül sor a magyar kultúra napján január 22-én, majd január 27-től az új teátrumnak otthont adó salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban játsszák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.