Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 21. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Pásztó önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte a Margit Kórház orvosügyelet kérdését.

Miközben Szlovákiában a zavartalan betegellátás érdekében a szükségállapot kihirdetéséig fajult az orvosokkal folytatott bérvita, a helyzet megyénkben sem megnyugtató, ugyanis egyre kevésbé biztosítható például az orvosi ügyelet a városainkban. Az orvosok az alacsony bérekért nem szívesen vállalják a praxisuk melletti, kétségtelenül fárasztó és felelősségteljes plusz munkát. A helyzet a megyeszékhelyen is aggasztó, mert aki ügyeletet vállal, az kénytelen túlvállalnia magát. Pásztón pedig néhány éve odáig romlott a helyzet, hogy a zavartalan betegellátást érdekében az orvosok és az önkormányzat közt a Magyar Orvosi Kamarának kellett közvetítői szerepet felvállalnia.
A mátraaljai kisváros önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte az orvos-ügyelet kérdését. Boczek Tibor, a pásztói Margit Kórház igazgatója elmondta: városukban az önkormányzat megbízásából 15 éve a kórház működteti a háziorvosi ügyeletet. Ettől most szerettek volna megszabadulni, ugyanis alapvetően a fekvőbeteg ellátásra rendezkedett be az intézményük, az ügyeletre nincs elég szakképzett emberük. A testület azonban úgy döntött, hogy változatlan formában működteti az ügyeletre érkező betegek ellátását. Az önkormányzat szemszögéből nyilván ez a legfontosabb szempont. Ugyanakkor problémát jelent, hogy a környező települések – akik társulásban látják el ezt a kötelező önkormányzatai feladatot – már 7 millió forint tartozást halmoztak fel a Margit Kórháznál, az egészségpénztári utalások pedig nem fedezik az ellátás költségeit.

Címkék: orvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:26, péntek | Helyi

Rendőrautóban érkezett a meglepetés.

Munkatársaink adományoztak a rászoruló családoknak Salgótarjánban, és a járás településein.

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.