Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. December 21. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Orvosügyelet kérdőjelekkel

Pásztó önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte a Margit Kórház orvosügyelet kérdését.

Miközben Szlovákiában a zavartalan betegellátás érdekében a szükségállapot kihirdetéséig fajult az orvosokkal folytatott bérvita, a helyzet megyénkben sem megnyugtató, ugyanis egyre kevésbé biztosítható például az orvosi ügyelet a városainkban. Az orvosok az alacsony bérekért nem szívesen vállalják a praxisuk melletti, kétségtelenül fárasztó és felelősségteljes plusz munkát. A helyzet a megyeszékhelyen is aggasztó, mert aki ügyeletet vállal, az kénytelen túlvállalnia magát. Pásztón pedig néhány éve odáig romlott a helyzet, hogy a zavartalan betegellátást érdekében az orvosok és az önkormányzat közt a Magyar Orvosi Kamarának kellett közvetítői szerepet felvállalnia.
A mátraaljai kisváros önkormányzata a napokban újra napirendre tűzte az orvos-ügyelet kérdését. Boczek Tibor, a pásztói Margit Kórház igazgatója elmondta: városukban az önkormányzat megbízásából 15 éve a kórház működteti a háziorvosi ügyeletet. Ettől most szerettek volna megszabadulni, ugyanis alapvetően a fekvőbeteg ellátásra rendezkedett be az intézményük, az ügyeletre nincs elég szakképzett emberük. A testület azonban úgy döntött, hogy változatlan formában működteti az ügyeletre érkező betegek ellátását. Az önkormányzat szemszögéből nyilván ez a legfontosabb szempont. Ugyanakkor problémát jelent, hogy a környező települések – akik társulásban látják el ezt a kötelező önkormányzatai feladatot – már 7 millió forint tartozást halmoztak fel a Margit Kórháznál, az egészségpénztári utalások pedig nem fedezik az ellátás költségeit.

Címkék: orvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.