Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Július 14. 09:32, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Örültünk a kétnapos versenynek!

Örültünk a kétnapos versenynek!

Több gyorsasági győzelem után kategória harmadik helyen ért célba a Kronome - Pásztor ralipáros.

Ákossal beszélgetek a verseny után.

A pénteki nap négy gyorsaságit teljesítettetek abból egyet meg is nyertetek. Ennyire bejött nektek ez a nap?

- Most végre sikerült az elején is felvennünk a ritmust, nem kerültünk hátrányba, tartottuk a lépést a többiekkel. Külön örültünk a sötétnek, mi szeretünk az éjszakában versenyezni. Volt egy nagy pillanatunk, majdnem felborítottuk a Skodát Pécsváradon, de szerencsénk volt. Itt szeretnék megjegyezni valamit: a rendezőknek és az RSB-nek el kellene gondolkoznia a padkavédelmi eszközökön. Vagy ne legyen, vagy MINDIG ott legyen, ahol a felfestett helye van. Megértjük azt is, ha csak ezekkel a feltételekkel adja oda az út tulajdonosa a kijelölt szakaszt, de akkor a Rendező kötelessége legyen, hogy akár két versenyautó között is visszakerüljön a helyére. Rengeteg helyen a sötétben ott sem voltak a kirakott gumik, csak a felhordás és ez így rendkívül veszélyes, felesleges plusz kockázatot generálva a versenyzőkre nézve, nem beszélve a lehetséges anyagi kárról. Sajnos így jártunk az említett gyorsaságin, a vak szerencsén múlt, hogy visszakeveredtünk valahogy az útra.

A szombati nap első gyorsán is brillíroztatok Tamással. Az első napi gyorson ti voltatok a leggyorsabbak. Milyen volt visszafelében a Hatos - Trefortpuszta szakasz?

- Az sajnos egy versenyzőtársunk balesete miatt kapott átlagidő. Azért néz ilyen jól ki.

A Hetvehely - Golgota szakaszt is behúztátok, ami a hetedik gyors volt nektek. Ennyire összeszoktatok aznapra Tomival a Skoda Fabia-ban?

- Nagyon szeretjük a mecseki szakaszokat, itt indultam a legtöbbször pályafutásom során. Ezeknek a szombati gyorsaságiknak a jellege áll közel hozzánk, zseniálisak.Úgy néz ki nagy csatában lettetek bronzérmesek. Tizenegyen rajtoltatok el, és csak nyolcan értetek célba az 55. Mecsek ralin. Ennyire nehéz verseny volt? Nektek hogy tetszett?

- Hárman egymásra találtunk rendesen, két napon keresztül nagyon közel autóztunk egymáshoz, rendkívül élvezetes volt. Örültünk a kétnapos versenynek, ez így méltó a Rally1-hez. Jó érzésekkel utaztunk haza.

Legközelebb hol támadtok a Skodával?

- Ha lesz Ózd rally, akkor ott.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is: Mentes és Társai Kft., Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 07:32, péntek | Sport

Európa-liga - Csercseszov: mindenben javulni kell a visszavágóra

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának minden játékelemben javulnia kell ahhoz, hogy jövő csütörtökön jobb eredményt érjen el a Crvena zvezda ellen az Európa-liga negyedik fordulójában.

2022. Október 06. 15:04, csütörtök | Sport

Korda Racing: egy cél, a bajnoki cím lebeg minden versenyző szeme előtt az Ózd Rallye-n

Ezen a hétvégén ismét a jól megszokott aszfaltos talajon csapnak össze egymással a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság legjobbjai, mégpedig az Ózd Rallye keretein belül.

2022. Október 06. 09:42, csütörtök | Sport

Egy újabb komoly szakmai lépcsőfok

Az elmúlt időszak tesztjeinek és a korábbi versenyek eredményeinek tükrében kategóriát vált Gender Tamás Junior.

2022. Október 05. 13:51, szerda | Sport

Európa-liga - A Crvena Zvezda edzője domináns játékot vár a csapatától

Milos Milojevic vezetőedző domináns és kezdeményező játékot vár a Crvena zvezda csapatától csütörtökön a Ferencváros elleni labdarúgó Európa-liga csoportmérkőzésen.