Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 04. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Őrizetben egy kállói tolvaj!

Őrizetben egy kállói tolvaj!

Számos lopás írható annak a 21 éves férfinak a számlájára, akit a pásztói rendőrök a napokban őrizetbe vettek.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember ez év márciusában egy Kálló külterületén parkoló erdészeti munkagép vezetőfülkéjét törte fel, majd abból különféle műszaki eszközöket vett magához. A tárgyakon kívül a jármű üzemanyagát is megcsapolta, a gázolajból ugyanis mintegy 150 litert tűnt el. A lopássorozatot március 19-én folytatta. Aznap kora délután Kállón egy ház kapuján mászott át, és a lakóház tornácáról három vesszőkosarat vitt el. Áprilisban szintén a településen egy felújítás alatt álló ház tetején kiütött a helyéről több 3 méteres, fa tartóoszlopot, majd ellopta. Ezt követően május elején egy házról ereszcsatornát, míg nem sokkal később egy másik családi ház udvaráról egy hintaágyat vitt el.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember május 12-én felfeszegette a kállói plébánia tetőszerkezetén lévő horganyzott bádoglemezeket, majd pár órával később visszatért, és a 9 négyzetméternyi bádoglemezt magával vitte. Az elkövető június végén a plébánia melletti templom ablakpárkányáról és három támfal tetejéről bádoglemezt, valamint az épületről 2 méternyi ereszcsatornát zsákmányolt. Az elkövető a lopással és a rongálással több százezer forint kárt okozott a sértetteknek.

Megállapítást nyert a nyomozás során az is, hogy a férfi július elején a kállói parókia bejárati ajtaja felett lévő tetőszerkezetről 4 négyzetméternyi területről elvitte a tetőcserepeket, valamint a cserép alatti lemezfödémet is. A rendőrök a helyi lakost július 2-án fogták el, lopás bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.

2024. Július 16. 08:25, kedd | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.