Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 24. 13:12, péntek | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a salgótarjáni díler - videó

Őrizetben a salgótarjáni díler - videó

Egy 40 éves és egy 27 éves férfit fogtak el a salgótarjáni rendőrök.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 40 éves, valamint kábítószer birtoklása és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt egy 27 éves salgótarjáni lakos ellen.

A rendőrök 2021. szeptember 22-én 10 óra 55 perckor ellenőriztek Salgótarján belterületén egy személygépkocsit és annak vezetőjét. Ennek során a rendőrök megállapították, hogy a 27 éves férfit a Salgótarjáni Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta. A hatóság tagjai a férfi ruházatát átvizsgálták, amelynek során nála bruttó 9,3 gramm zöldes színű növényi törmeléket találtak meg, amelynek gyorsteszttel történő vizsgálata kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A rendőrök a férfi lakásán megtartott kutatás során a lakószoba függönykarnisába rejtve 10,9 gramm zöldes színű növényi törmeléket, valamint a lakás garázsában bruttó 8,3 gramm fehér színű porszerű anyagot foglaltak le. A növényi törmelék és a por gyorsteszttel történő vizsgálata kábítószerre pozitív jelzést adott.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 27 éves férfi a kábítószert a 40 éves férfitól szerezte be, aki 2021. május és augusztus 3. közötti időszakban lakásán több személy részére értékesített - az eddig beszerzett szakértői vélemények alapján – N-etil-hexedron és metamfetamin tartalmú kábítószert. A drogot a vásárlóknak adagonként eltérő áron 5000 és 1000, valamint 2000 és 3000 forint közötti készpénzért adta el.

A rendőrök a 40 éves férfit elfogták, lakásán 2021. szeptember 22-én a végrehajtott kutatás során bruttó 20,3 gramm fehér színű, porállagú kábítószergyanús anyagot találtak meg és foglaltak le. A por a szakértői vizsgálat alapján N-etil-hexedron kábítószernek minősül.

A rendőrök a 40 éves és 27 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították és kihallgatták. A hatóság tagjai a 40 éves salgótarjáni lakost őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A nyomozók a 40 éves férfi otthonában több, bűncselekményből származó pénzen vásárolt tárgyat – televíziót, gépkocsit és egyéb elektronikai eszközöket – is lefoglaltak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 12:00, hétfő | Helyi

Eredményes ügyészi fellebbezés a kitartó rabló ügyében

A Balassagyarmati Törvényszék 5 év 6 hónap börtönbüntetésre súlyosította annak a 23 éves salgótarjáni garázda férfi büntetését, aki kirabolta ivócimboráját.

2021. Október 18. 11:22, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt négy nap eseményei.

2021. Október 15. 12:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a körzeti megbízotti irodába betörő férfit

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 26 éves őrhalmi férfinak a letartóztatását, aki a rendőrség körzeti megbízotti irodáját törte fel egy társával.

2021. Október 15. 11:02, péntek | Helyi

Ebtartástól eltiltást indítványoz a főügyészség

A Nógrád Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be az ebtartástól eltiltás érdekében a Balassagyarmati Törvényszéken az ellen a 41 éves nő ellen, aki kutyájáról nem gondoskodott megfelelően.