Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 26. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a rimóci rablás feltételezett elkövetője

Őrizetben a rimóci rablás feltételezett elkövetője

A megalapozott gyanú szerint saját édesapját próbálta meg kirabolni egy 19 éves férfi és fiatalkorú testvére.

A Szécsényi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 17 éves, valamint rablás bűntett kísérlet és két rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 19 éves rimóci lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a testvérpár 2020. augusztus 24-én a délutáni órákban a település egyik italozójában kezüket ütésre emelve készpénzt követeltek édesapjuktól. A sértett ekkor pénzt adott át a gyanúsítottaknak, majd távozott a helyszínről. A férfi és társa ezután röviddel rimóci családi házukban lökdösni, majd bántalmazni kezdték hozzátartozójukat, és megkísérelték elvenni készpénzét, azonban a sértett ellenállása miatt ez nem sikerült nekik. A bántalmazott édesapa az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett.

A 19 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2020. augusztus 9. és augusztus 24. között két rimóci ingatlanba – a nyitott ablakon, valamint az ajtó befeszítését követően – bement és onnan egy beltéri egységet, készpénzt és egy fűkaszát lopott el.

A szécsényi rendőrök a férfit és a fiatalkorút augusztus 25-én elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 21:33, csütörtök | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 18. 21:28, csütörtök | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

2024. Április 18. 17:00, csütörtök | Helyi

EM: Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban.

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM)