Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2022. November 24. 09:14, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Őrizetben a két román embercsempész

Őrizetben a két román embercsempész

Magyar-szlovák közös szolgálat során fogták el a rendőrök a két embercsempészt és a 13 illegális migránst.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a parassapusztai határátkelőhelyen 2022. november 22-én 8 óra 45 perckor – a magyar-szlovák közös szolgálat ellátásának végrehajtása során – észlelték, hogy egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott gépjárműből több személy kiugrott és Szlovákia területére szaladt. A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a gépjárművet, amely során annak fülkéjében a 29 éves román vezetőn kívül egy 18 éves, szintén román állampolgár tartózkodott. A jármű átvizsgálása során megállapítást nyert, hogy annak hátsó üléssorai ki vannak szedve, így azzal a két férfi a járműben feltételezhetően illegális migránsokat szállított.

A lengyel gépjárműből Szlovákia területére átszaladt 13 fő szír migránst a szlovák hatóság tagjai Nyitra területén elfogták és visszatartották, majd őket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottjai részére átadták. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök a két román állampolgárságú férfit szintén elfogták, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őket őrizetbe vették és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A hatóság tagjai a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet lefoglalták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 15:07, csütörtök | Helyi

Mindenki feketén dolgozott

Kockázatelemzés alapján bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy társaságra, akinek partnere úgy vállalt el építőipari munkát, hogy a kivitelezéshez nem is volt elegendő alkalmazottja. A partnercégnél 130 millió forintnyi áfatart

2022. December 08. 14:58, csütörtök | Helyi

A Közösségi és ifjúsági ház felújítása

Bárna önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a Közösségi és ifjúsági ház felújítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap

2022. December 08. 08:50, csütörtök | Helyi

Tűzhalál Cserháthalápon

Kedden délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád megyei Cserháthalápon tűz keletkezett.

2022. December 08. 08:44, csütörtök | Helyi

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.