Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Augusztus 10. 08:36, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Őrizetben a fiatalkorú

Őrizetben a fiatalkorú

Egy 16 éves helyi fiút hallgatták ki gyanúsítottként a salgótarjáni nyomozók.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy rendbeli kifosztás bűntett és három rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves salgótarjáni fiú ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsított 2017. augusztus 4-én a délelőtti órákban az egyik salgótarjáni lakásba a nyitott ajtón keresztül bement, ahol az ágyban fekvő, időskorú sértett távozásra szólította fel. A fiatalkorú a sértett magatehetetlen állapotát kihasználva az egyik asztalon elhelyezett készpénz egy részét magához vette, majd távozott a helyszínről.

A széleskörű nyomozás eredményeképp megállapítást nyert továbbá az is, hogy a fiatalkorú 2017. június 12-én 20 óra körül az egyik salgótarjáni családi ház bejárati ajtaján lévő ablakot berúgta és oda bemászott. A fiú az ingatlant átkutatta és onnan egy hajvágót, hangszórót és két napszemüveget lopott el. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú 2017. július 31. és augusztus 5. között Salgótarján belterületén egy másik családi házba két alkalommal is betört. Az ingatlanba első alkalommal a nyitott ajtón át bement és dohányterméket lopott el, míg a második esetben a zárszerkezetet megrongálta, a lakásba azonban nem tudott bejutni.

A rendőrök a fiatalkorút gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. A nyomozók az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

Címkék: fiatalkorú, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Hajóbaleset Verőcénél - Mahosz-szóvivő: vélhetően nagy sebességgel ütközött a motorcsónak.

A motorcsónak típusából arra lehet következtetni, hogy nagy sebességre volt képes a hobbihajó, a roncsokból ítélve pedig gyaníthatóan nagy sebességgel is ütközött mondta a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) szóvivője.

2024. Május 21. 08:45, kedd | Helyi

Először bocsátottak fel 5G-műholdakat Oroszországban.

Három, alacsony pályán keringő kommunikációs műholdat indított el az orosz Brjuro 1440 cég, Oroszországban ezek az orbitális eszközök használnak először 5G-kapcsolatot - közölte az orosz digitalizációs minisztérium hétfőn a Telegram

2024. Május 21. 08:35, kedd | Helyi

A Li Auto kínai elektromosjármű-gyártó negyedéves bevétele nőtt, profitja csökkent.

A Li Auto Inc. kínai elektromosautó-gyártó bevétele 36,4 százalékkal nőtt, adózott eredménye ugyanakkor 36,7 százalékkal esett a március végével záródott ide első negyedévben.

2024. Május 21. 08:00, kedd | Helyi

Májusi idő elszórt záporokkal.

Kezdetben csak elszórtan alakulhat ki eső, zápor, zivatar, majd délután dél felől egy kiterjedt zivatarrendszer éri el a Dunántúlt, mely a délutáni és az esti órákban egyre többfelé fog zivatarokat okozni.