Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. November 10. 10:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Provident

Őrangyalok segítettek a Margaréta Gyermekotthonban

Őrangyalok segítettek a Margaréta Gyermekotthonban

Közel 100 vállalati önkéntes segítségével újult meg a Margaréta Gyermekotthon a „Provident Őrangyalok” programsorozat keretében.

Az akció során a környező régióból érkezett Provident dolgozók és a támogatott szervezet közösen végeztek felújítási és őszi kertrendezési munkálatokat. Az idei „Provident Őrangyalok” programsorozatban országszerte 4 helyszínen mintegy 400 önkéntes segített szociális és oktatási intézmények felújításában.

Idén ősszel a Provident Őrangyalok a szátoki Margaréta Gyermekotthon mellett egy óvodában, egy általános iskolában és a budapesti Vakok Iskoláján segítettek. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai többek között játszóteret újítottak fel és részt vettek a kertrendezési és felújítási munkálatokban. A Provident az önkéntes munkán túl anyagi támogatást is nyújtott a kiválasztott intézményeknek: összesen mintegy 2 millió forint értékben finanszírozott eszközöket a felújításhoz. A pénzintézet munkatársai már az első lépéstől részesei voltak a programnak, hiszen ahogy minden évben a vállalat idén is a dolgozók javaslatai alapján, belső pályázat útján választotta ki a támogatott helyszíneket.

„A Provident Őrangyalok munkája nagy segítséget jelentett számunkra. Intézményünk és elsősorban a Szátokon nevelkedő gyermekek és nevelőik nevében is szeretnék köszönetet mondani nagylelkű felajánlásukért, mellyel szebbé, rendezettebbé tették a gyermekotthon környezetét” – mondta Cserkuti Gáborné, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója.

„A Providentnél nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi szerepvállalásra, melynek fontos eleme az önkéntesség, s ezáltal a helyi közösségek és szervezetek támogatása. Az idei évben a Provident Őrangyalok program égisze alatt országszerte 4 szociális, illetve oktatási intézményben végeztünk önkétes munkát. Büszke vagyok arra, hogy kollégáim és családtagjaik szabadidejüket feláldozva segítettek szebbé varázsolni a Margaréta Gyermekotthon épületét és környékét” – mondta Puskás Imre, a Provident Pénzügyi Zrt. szenior kereskedelmi vezetője.

A Provident Pénzügyi Zrt-nél a társadalmi felelősségvállalásnak már több mint 10 éves hagyománya van. A „Provident Őrangyalok” az elmúlt években több mint 80 helyszínen, több száz egészségügyi, oktatási, szociális intézménynek segítettek. A pénzintézet munkatársai dolgoztak többek között óvodákban, valamint fogyatékkal élők, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket és veszélyeztetett anyákat gondozó otthonokban. 2004 óta az önkéntesek több mint 70.000 munkaórát fordítottak közhasznú intézmények felújítására. Az önkéntesség mellett az elmúlt időszakban a vállalat anyagiakkal is hozzájárult a kiválasztott intézmények fejlesztéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,