Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. December 15. 11:43, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Ónos eső: narancssárga riasztás Nógrád megye területére

Ónos eső: narancssárga riasztás Nógrád megye területére

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint
több órás ónos eső várható, melynek mennyisége meghaladhatja az öt
millimétert.

Az időjárási körülmények változása miatt Nógrád megyére jelen időben narancssárga riasztási fokozat van érvényben.
A rendőrség kéri a járművezetőket, valamint a gyalogosokat, hogy az előre látható időjárási körülményekre tekintettel csak azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül fontos, és járműveiket felkészítették a téli időjárási viszonyokra (téli gumi, hólánc, takaró, tea, sózó homok, stb.).
Felhívjuk a figyelmet, hogy az ónos esővel borított utakon a féktávolság többszörösére növekszik ezért a követési távolságot helyesen válasszák meg, különösen igaz ez Nógrád megye hegyvidéki útjainak lejtőire. A hegyvidéki emelkedőkön megállás esetén a visszacsúszás veszélyére is figyelemmel kell lenni. A járművezetők az ilyen útszakaszokon kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, valamint a hitelen fékezéseket. A biztonsági öv életet menthet!
A gyalogosoknak a járdákon is figyelni kell, ebben az időszakban az elesés következtében jelentősen megnő a súlyos sérüléssel – csonttöréssel – járó balesetek száma.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: riasztás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

2024. Május 15. 09:00, szerda | Helyi

Az A-vitamin csoport elnevezésének és táplálkozási ajánlásának átalakítását javasolják kutatók.

Az újonnan felfedezett A5-vitamin miatt az A-vitamin csoport új elnevezését és a táplálkozási ajánlások kiigazítását javasolja Bánáti Diána, az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) professzora.

2024. Május 15. 08:21, szerda | Helyi

Robotsebészeti központot adtak át a Debreceni Egyetemen.

Az egyetemi fejlesztések újabb mérföldköveként robotasszisztált sebészeti rendszert helyeztek üzembe kedden a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjában.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Kissé szeles májusi idő.

Szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is.