Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 13. 08:00, csütörtök | Helyi

Önkéntesek jelentkezését várja soron következő akciójára a „Sakkozzuk ki!” csapata!

Önkéntesek jelentkezését várja soron következő akciójára a „Sakkozzuk ki!” csapata!

A tavasz beköszöntével a salgótarjáni „Sakkozzuk ki!”akciócsoport is munkába kezd a szabadtéri megmozdulások tekintetében.

A húsvétot követő hétvégére már programajánlatuk is van a segíteni vágyó önkéntesek számára. Április 22. és 23. között a Mátraszelén működő gyermekotthon részleges megszépítésébe kezdenek, a közösségi festéshez várják a „segítő kezek” jelentkezését.

A gyermekotthonban több mint tíz, 8-18 év közötti fiatal él. Nevelőikkel közösen már több alkalommal tették saját maguk szebbé lakókörnyezetüket kreatív formában. A gyermekotthon udvarán álló melléképület vakolásáért is a közösség felel. Ennek az épületnek a kifestésére vállalkozott a „Sakkozzuk ki!”csapata a gyermekotthon kezdeményezésére. Április 22-én és 23-án, 10 óra és 17 óra között zajlanak majd a munkálatok (esős idő esetén egy héttel később). A közösségi festésen túl, egy virágoskert kialakítását is tervezik az intézmény udvarára.

A szükséges alapanyagok egy részét az intézmény állja – a Trikolor és a Baumix egy korábbi felajánlásának köszönhetően, a többit az önkéntesek biztosítják. Folyamatosan várják mindazok jelentkezését, akik szeretnének segíteni az akció sikeres megvalósításában, esetleg valamilyen ajándékkal kedveskednének a gyermekotthon lakói számára vagy a megmozduláshoz szükséges eszközökkel (ecsetek, virágpalánták, virágföld) támogatnák a kezdeményezést!

A programmal az önkéntesség fontosságára, a színek és a kreativitás pozitív hatására is szeretnék felhívni a figyelmet. Az akció keretében iskolai közösségi szolgálat teljesítésére is lehetőség nyílik.

A közösségi megmozdulás során közreműködik a Palóc Nők a Holnapért Egyesület és a Salgótarjáni Ifjúsági és Információs Iroda is.

A segítők jelentkezését a sakkozzukki@gmail.com e-mail címen vagy a csoport közösségi oldalán várják!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.