Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 21. 14:05, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Oneworld tag lett az Air Berlin

Oneworld tag lett az Air Berlin

Teljes jogú tagjává vált a oneworld légiszövetségnek az Air Berlin.

Európa hatodik és Németország második legnagyobb légitársasága, amely Budapestre is közlekedtet járatokat immáron a oneworld légiszövetség tagságával együttjáró előnyöket is fel tudja kínálni utasainak - írja az airportal.hu.


A csatlakozási ünnepséget a Berlin Brandenburg Repülőtéren tartották, amely az első légitársasági sajtóesemény az új repülőtér történetében. A Brandenburg nemzetközi repülőtér június 3-tól, annak hivatalos üzemkezdetétől lesz az Air Berlin bázisrepülőtere, amely vadonatúj terminálépületének előterén most először parkolt utasszállító repülőgép.

Az Air Berlin, amely 40 ország 162 célállomására üzemeltet járatokat és 2011-ben több, mint 35 millió utast szállított fontos szereplője lesz a légiszövetség európai hálózatának, különösen, ami a közép-, és kelet-európai régiót érinti. A oneworld tagság révén 150 ország 800 városát kitevő nagyságúra bővült az Air Berlin és a szövetség közös hatóköre.

A oneworld légiszövetség jelenleg 11 tagot számlál: az Air Berlint, az American Airlinest, a British Airwayst, a Cathay Pacific-et, a Finnairt, az Iberiát, a Japan Airlinest, a LAN-t, a Qantast, a Royal Jordaniant és az S7-est.A légiszövetség közleményének igencsak udvarias fogalmazása szerint az egykori magyar nemzeti légitársaság, a Malév 'inaktív' tagja a oneworldnek. A Malév Duna Club törzsutasprogram tagok az Air Berlin korábbi bejelentése szerint átjelentkezhetnek a légitársaság topbonus programjába.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során