Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 20. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Olimpiatörténeti kiállítás Salgótarjánban

Olimpiatörténeti kiállítás Salgótarjánban

Megnyitották a nógrádi megyeszékhelyen azt az olimpiatörténeti kiállítást, amely korábban már több várost beutazott. A Városi Sportcsarnok folyosóján bárki ingyen megtekintheti a húsz hatalmas tablót.

Az ünnepélyes megnyitó Krista Zsolt versfelolvasásával kezdődött, a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagja stílszerűen Hellász babérjairól szavalt. Ezt követően Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a város korábbi négy klasszis sportolóját. A rendezvényen ugyanis jelen volt két téli olimpikonunk, Bereczki Brigitta és Bekecs Zsuzsanna, valamint két olimpiai bajnokunk, Básti István és Szalay Miklós is. Rajtuk kívül külön kiemelték Papp Ildikó jelenlétét, aki reményeink szerint hamarosan csatlakozhat a neves társasághoz.
Ünnepi beszédet mondott Székyné dr. Sztrémi Melinda. A város polgármestere elsőként a helyszín fontosságát emelte ki, elmondva, hogy Szojka Ferenc szobra mellett jó érzés egy ilyen nagyszabású kiállítást megnyitni. Kiemelte, hogy múlt és jövő találkozott, hisz a felsorakozott sportolók a bizonyítékok arra, hogy Salgótarjánból is el lehet jutni az ötkarikás játékokra. A sífutó Papp Ildikó személye pedig a jövőt szimbolizálhatja, aki előtt még rengeteg feladat tornyosul, de az út végén Szocsi várhat rá. A megnyitón felsorakozó Kodály Zoltán Tagiskola fiataljaihoz is szólt, akik átvehetik a példát, amit a legendák közvetítenek.
A húsz tablóra azokat a jellemvonásokat, hívószavakat gyűjtötték össze, amelyek kiválóan összefoglalják az olimpia szellemiségét. A tehetség mellett ezekre a tulajdonságokra is szükség van ahhoz, hogy a sok munka után valaki magára ölthesse a címeres mezt. Mint a polgármester asszony elmondta, könnybe lábad a szeme, ha a televízióban azt láthatja, hogy honfitársunk sikereket ér el. Azt kívánta a salgótarjániaknak, hogy nagyon sok kiemelkedő teljesítményre legyenek képesek.
A rendezvény kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol a számtalan prominens személyiség, sportvezető társaságában tanulmányozták a fotókat, történeteket.
A kiállítás 2014. január 15-ig ingyenesen megtekinthető a sportcsarnok nyitvatartási idejében.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.