Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 09. 11:50, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MTI-TÖRÖKORSZÁG ISZTAMBUL GM

Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Szőke Alex és Vitek Dárius sima győzelemmel kezdett.

Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Szőke Alex és Vitek Dárius sima győzelemmel kezdett.

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Szőke Alex és a 130 kg-ban érdekelt Vitek Dárius is technikai tus-győzelemmel kezdte meg szereplését a birkózók utolsó olimpiai kvalifikációs viadalán, Isztambulban.

Szőke, az ESMTK olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes klasszisa a sorsolás szeszélye folytán ugyanazzal az olasz Nikoloz Kakhelasvilivel csapott össze a nyitókörben, akivel egy hónapja a Bakuban rendezett európai kvalifikációs viadalon. Szőkének volt miért visszavágnia a georgiai származású riválisának, ugyanis az azeri fővárosban 1-1-es meccsen később szerzett ponttal ellenfele nyert, elütve ezzel őt a kvótaszerzés lehetőségétől.
Bakuban Szőke kezdett aktívabban, amire később ráfizetett, mivel nem tudott lentről akciózni, ez pedig megpecsételte a sorsát. Ennek ellenére ezúttal is kezdeményezőbben lépett fel, ami nem igényelt különösebben nagy energiákat tőle, mivel az olasz láthatóan arra játszott, hogy elsőként újra őt hasaltassák le a bírók (1-0). Kakhelasvili ugyanakkor azzal nem számolt, hogy riválisa ezúttal sokkal összeszedettebb lesz, Szőke ugyanis viszonylag gyorsan összefogta és kétszer gyönyörűen megpörgette őt (5-0). Ezzel a magyar birkózó nagyon kényelmes helyzetbe került, stabilan kellett védekeznie, majd a második szakaszban elkerülni, hogy lentről (5-1) akciót csináljon rajta ellenfele. Ez olyan jól sikerült, hogy az olasz fejlefogásból indított akciójába belefogott és újra pörgetett (9-1), ezzel pedig elérte a technikai tushoz szükséges különbséget. Végül 10-1-re nyert, mivel az olaszok lábfogást reklamáltak, amit a videózás után a zsűri elutasított.
A 2022-ben Európa-bajnoki bronzérmes Vitek Dárius a szerb Boris Petrusiccsal kezdett. A meccs bemelegítésként szolgálhatott a magyar nehézsúlyú birkózó számára, ugyanis erőfölényét kihasználva már az első három percben 5-0-s előnyre tett szert, majd a második elején alig egy perc alatt kitolásból és levitelből újabb négyet tett hozzá, így 9-0-s technikai tussal győzött.
Csütörtökön még Lévai Zoltán (77 kg) és Váncza István (67 kg) lép szőnyegre, előbbi Szőkéékhez hasonlóan a 16 közé jutásért kezd, míg Váncza a nyolcaddöntőben vívja nyitómeccsét.
Isztambulban minden súlycsoportban az első három szerez párizsi kvótát, azaz szerencsés esetben még akár egy vereséggel is lehet olimpiai kvalifikációt szerezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 14:34, szerda | Helyi sport

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra.

Mintegy 550 hajót csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára mondta a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára a versenyt megelőző szerdai sajtótájékoztatón a balatonfüredi Kékszalag Portban.

2024. Július 16. 11:50, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán.

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán - közölte a MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2024. Július 16. 11:21, kedd | Helyi sport

EURO-2024 - A teljes televíziós piac idei dobogós műsora lett az Eb-döntő az M4 Sport közvetítésében.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi fináléja, a Spanyolország-Anglia találkozó az előző döntő eredményeihez hasonlóan kiemelkedő nézettséget ért el Magyarországon: a nézők közel 40 százaléka választotta az M4 Sportot.

2024. Július 16. 09:29, kedd | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Telt ház lesz vasárnap, ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

A vasárnapra szóló jegyek már januárban elfogytak, így biztosan telt ház lesz a verseny napján a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.