Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Április 06. 12:12, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI-BAKU

Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Nagy Bernadett egy lépésre a párizsi kvótától.

Olimpiai kvalifikációs birkózóverseny - Nagy Bernadett egy lépésre a párizsi kvótától.

Nagy Bernadett már csak egy lépésre van az olimpiai kvótától a női 76 kilogrammban a birkózók Bakuban zajló európai kvalifikációs versenyén.

Az Újpest kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes birkózója szombaton az első körben az olasz Enrica Rinaldit technikai tussal múlta felül, majd a negyeddöntőben a fehéroroszok U20-as Eb-győztesét, Anasztázia Zimjankovát győzte le 3-0-ra.


A sérülés miatt csaknem két évet kihagyó magyar versenyző ezzel biztosította helyét az esti kvótamérkőzésen, amelyen az idei kontinensbajnoksághoz hasonlóan - ahol Nagy a dobogó harmadik fokára állhatott fel - a francia Eb-ezüstérmes Pauline Lecarpentierrel csap össze, ezúttal viszont a párizsi repülőjegy lesz a tét.
A hölgyek közül a korábban orosz színekben háromszoros Európa-bajnok Orsós Sztálvira az 53 kg kiemeltjeként érkezett a viadalra, de hatalmas meglepetésre már az első mérkőzését követően búcsúzott, mivel kikapott a világ- és Európa-bajnoki harmadik német Annika Wendlétől.
Az 57 kilós Bognár Erikának és a 68 kilós Szabados Noéminek egy-egy győzelem után szintén a legjobb nyolc között ért véget a verseny, előbbi török, utóbbi pedig lengyel riválistól kapott ki, míg az U20-as vb- és Eb-győztes Elekes Enikő a 62 kilogrammos kategória nyolcaddöntőjében svéd ellenféltől szenvedett vereséget.
A bakui torna kiesőinek még egy lehetőségük lesz a kvótaszerzésre, mégpedig a májusi, isztambuli világkvalifikációs viadalon.

Az azeri fővárosban magyar idő szerint 16 órakor kezdődnek a nők kvótamérkőzései, Nagy Bernadett pedig a program 11. meccsén lép szőnyegre.
Vasárnap a szabadfogásúak versenyeit rendezik, köztük négy magyar lesz érdekelt a mezőnyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:24, csütörtök | Helyi sport

2024 Formula 1 Magyar Nagydíj Információk.

Az igazi Formula 1 élmény, amiről egy szurkoló álmodhat.

2024. Július 18. 09:15, csütörtök | Helyi sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen.

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 18. 08:21, csütörtök | Helyi sport

Huszonhat ország versenyzői a jövő heti jet-ski Európa-bajnokságon.

Huszonhat ország legjobbjai érkeznek Magyarországra a jet-ski Európa-bajnokságra és junior világbajnokságra, amelyre jövő péntektől vasárnapig kerül sor Győr-Győrzámolyon.

2024. Július 17. 15:30, szerda | Helyi sport

Evezős ob - Népes mezőny érkezik Szegedre.

A tavalyinál is nagyobb érdeklődés övezi a csütörtöktől vasárnapig a szegedi Maty-éren sorra kerülő evezős országos bajnokságot.