Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Július 07. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Olcsóbbá válhatnak a vendéglátóhelyek

Olcsóbbá válhatnak a vendéglátóhelyek

Az új vendéglátó-ipari rendelet idén július 1-jétől van érvényben. Hatására egységesek és korszerűbbek lettek az élelmiszerbiztonsági szabályok, és csökkentek a vállalkozások terhei is.


Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint a módosítások célja, hogy az uniós, minimumelvárásoknál ne követeljenek többet. A kistermelőket segíti, hogy közvetlenül értékesíthetik termékeiket az éttermeknek.

Kevesebb lesz az adminisztráció, és egyszerűsödnek, olcsóbbak lesznek a működési feltételek a vendéglátóhelyeken. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára tájékoztató keretén belül elmondta, hogy a régi szabályok korszerűsítésére elsősorban a versenyképesség növelése érdekében volt szükség-számolt be róla a Gazdasági Rádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.