Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Március 06. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Oláh Gergő bronzérmes lett Frankfurtban

Oláh Gergő bronzérmes lett Frankfurtban

Húsz ország 140 ökölvívója részvételével került megrendezésre az idei Brandenburg Kupa, az egyik legjelentősebb európai nemzetközi ifjúsági verseny.

Németországból az ifista Oláh Gergely (Salgótarjáni Boksz SE) – a magyar csapat egyik legjobbjaként – bronzéremmel tért haza.
Frankfurt-Oderben a salgótarjáni (91+ kg) útjába először egy litván öklöző került, akit pontozással vert (2:1). A szövetség beszámolója szerint fegyelmezetten betartotta a taktikai utasításokat, lezárásokból, közelhajlásokból kemény ütésekkel bombázta ellenfelét, bár a ritmusa nem volt tökéletes. A legjobb négy közé jutásért egy cseh ellenfelet kellett legyőznie, aki legalább két mérettel nagyobb volt nála. Ez azonban nem ijesztette meg a Madárfészek Ökölvívó Akadémián készülő fiút, és már az első menetben megmutatta, kié a ring. A harmadik menetben egy jobbhoroggal padlóztatta a cseh bokszolót, akit ezután kiszámoltak. Az elődöntőben Botos Tibor tanítványának ellenfele ötven kilóval volt nehezebb, ezt a súly és méretkülönbséget már nem bírta leküzdeni a magyar fiú. Végigküzdött, de összességében jogos német győzelem született (3:0), a hatalmas török-német egyébként később a tornát is megnyerte.
- Szuper verseny volt, erős mezőnnyel – mesélte Gergő. – Nagyon éreztem a meccseket, ott voltam fejben, és ez a legfontosabb. Az elődöntő napján viszont nem tudtam teljesen koncentrálni, így kikaptam. A harmadik helynek nagyon örülök, igaz, lehetett volna jobb is, de ne siessük el.
Gergő a kilencfős magyar csapat legjobb eredményét érte el a négy közé kerüléssel, rajta kívül csak az egri Könnyű Richárd (60 kg) szerzett még bronzérmet.
A magyar válogatott Tatán folytatja felkészülését az áprilisi szófiai ifjúsági világbajnokságra, ami egyben az augusztusi kínai ifi olimpia kvalifikációs versenye is lesz.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

További híreink

Címkék: ökölvívás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024. 05. 16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.