Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 23. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Októberre készül el a megye fejlesztési koncepciója

Októberre készül el a megye fejlesztési koncepciója

Októberre készülhet el a megye fejlesztési koncepciója, amely a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak célterületeit foglalja magába.

Erről dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke beszélt azon a szakmai konferencián, amelyet a Magyarok a Piacon Klub szervezett Salgótarjánban, országjáró turnéjuk hetedik állomásaként. Ezek a találkozók is azt hangsúlyozzák, hogy az eddigieknél sokkal nagyobb szerep jut az önkormányzatoknak a következő uniós költségvetési időszakban. A fő cél pedig a gazdaságélénkítés lesz. A konferenciákon a szervezet képviselői találkoznak a város és a megye képviselőivel, a gazdasági szereplőkkel, valamint a tervezésben részt vevő szakmai szereplőkkel, hogy együtt gondolkodjanak a térség számára nagy lehetőségeket rejtő időszak fejlesztési irányairól. A Salgó Vagyon Kft. konferenciatermében tartott rendezvényen Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere is ismertette a megyeszékhely legfőbb fejlesztési irányait. Ezek között megnevezte például a térségi központi szerep növelését, a 21-es főút, és 81-es vasút fejlesztését, képzési központ létesítését, a szerethető élettér biztosítását és a megújuló energia használatát.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: koncepció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.