Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 05. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Okostelefonja helyett családjával töltsön több időt

Tagadhatatlan, hogy az okostelefon, az iPad, és a többi technológiai eszköz megkönnyíti a felnőttek életét, s szórakoztatóbbá teszi a gyerekekét. A technológia fejlődése azonban alapvetően változtatta meg a családok életét is - írja a Fox News.

Diane Lang pszichoterapeuta szerint ezért a család és a technológia közötti egyensúly egyre égetőbb kérdéssé válik. Átalakul a kommunikáció is: a gyerekek a szomszéd szobából szöveges üzenet formájában kommunikálnak szüleikkel. A technológia azonban nem kevesebb, hanem egyre több szerepet fog vállalni az emberek életében, ezért érdemes odafigyelni, hogy a családi kapcsolatok ne lássák ennek kárát.

Legyen példakép

Hogyha Ön, mint szülő, állandóan megnézi a telefonját, amikor az megszólal, a gyerek is ezt fogja tenni. Mutasson példát gyereke előtt, ne legyen a technológia lételeme életének, használja csak akkor, amikor tényleg szüksége van rá.

Kapcsolja ki telefonját

A gyerekek átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen technológiai eszköz (okostelefon, számítógép, iPad, televízió, stb.) használatával, Minden egyes óra családi kapcsolatok megromlását okozhatja. Amikor a munkából hazaér, Ön is kapcsolja ki telefonját, számítógépét, s a gyerek számára is határozzon meg maximális időtartamot, amit a technológiai eszközök használatával tölthet.

Fordítson több időt személyes kapcsolatokra

A közösségi oldalak mértéktelen használata helyett otthon töltsön időt családjával. Vacsorázzanak együtt, számítógép és televízió helyett társasjátékozzanak, menjenek el biciklizni, töltsenek időt a szabadban, hogy ne távolodjanak el egymástól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.