Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2023. November 27. 06:30, hétfő | Sport
Forrás: MTI-HUNGARORING OFF ROAD CENTRUM

Off-road autózást szerveztek daganatos betegségből gyógyuló gyermekeknek.

Off-road autózást szerveztek daganatos betegségből gyógyuló gyermekeknek.

Élmény a terepen címmel szervezett off-road autózást és egyéb programokat a Porsche Hungaria daganatos betegségből gyógyuló gyermekeknek és családjuknak.

Mikola József, a Ments Életet Közhasznú Alapítvány elnöke a Hungaroring Vezetéstechnikai Centrumában rendezett eseményen elmondta, a Porsche Hungaria csaknem tíz éve támogatja szervezetüket, illetve az általuk felkarolt családokat.
Csaknem hétszáz gyermek "tartozik" az alapítványhoz - közölte Mikola József. Megjegyezte: minden rendezvénybe próbálnak "egy kis sportot csempészni", programjaik között gyakran van futball, úszás vagy akár autózás.
Kovács András, a Porsche Hungaria Volkswagen Haszonjárművek márkaigazgatója arról beszélt, nagyon fontos, hogy közösen élményeket szerezhessenek a gyógyuló gyermekeknek, és így "kicsit elfelejtsék a hétköznapi küzdelmeket". Az off-road autózás különleges élmény - hangsúlyozta. Hozzátette, profi instruktorokkal, biztonságban, épített pályán és erdei terepen tartják a programot.

Az élményautózás mellett közösségi festés és Honeybeast-koncert szórakoztatta a családokat.
A tizenhárom éve létrehozott alapítvány tájékoztatása szerint legfőbb céljuk, hogy súlyos, az életet veszélyeztető megbetegedésből gyógyuló gyermekek felépülését, társadalmi reintegrációját támogassák. Az "álmok valóra váltásával" segítik a mihamarabbi gyógyulást és megerősödést, "Álomiskola" programjuk pedig a mindennapos sikerélményeken keresztül előmozdítja a társadalmi beilleszkedést.
Az alapítók: Gazdag Tibor színművész, Nagy Feró zenész, Lázár Vilmos hétszeres világbajnok fogathajtó és Mohácsi János belgyógyász, sportorvostan szakorvos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.