Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2012. Február 05. 14:47, vasárnap | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Occupy-mozgalom: felszámolták a washingtoni tábort

Occupy-mozgalom: felszámolták a washingtoni tábort

Az amerikai rendőrség helyi idő szerint szombat este felszámolta az Occupy mozgalomnak a washingtoni Fehér Háztól nem messze lévő táborát.

Ezzel érvényt szereztek annak a rendelkezésnek, amely köztéren tiltja a táborozást.

A rendőrök lebontották a tüntetők sátrait, s bár ezekből még este is maradt a téren, a demonstrálókat teljesen kiszorították a területről. Az akció során hat embert előállítottak, de senki sem sérült meg - értesült az Index.

Az Occupy mozgalom még tavaly szeptemberben kezdődött New Yorkban, majd az Egyesült Államok más részeire is átterjedt. A mozgalom a nagyvárosokban utcai megmozdulásokkal tiltakozik az anyagi javak egyenlőtlen elosztása, a pénzügyi világ legnagyobb központjának számító Wall Street túlkapásai, a nagyvállalatok-pénzintézetek és a társadalom felső egy százalékának 'szociális érzéketlensége' ellen.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.