Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 16. 14:09, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Obama „mérges” lesz, ha igazak a hírek

Obama „mérges” lesz, ha igazak a hírek

Alapos vizsgálatot vár az amerikai elnök a testőrei botrányos viselkedése ügyében, és azt mondja, „mérges” lesz, ha kiderült, hogy igazak a sajtóban megjelent hírek a prostituáltakkal való szórakozásukról.

Barack Obama helyi idő szerint vasárnap este szólalt meg első ízben az előző nap kitört botránnyal kapcsolatosan a kolumbiai Cartagenában, ahol részt vett az Amerikai Államok Szervezetének 6. csúcsértekezletén.

Kolumbiai látogatása idején az elnök biztonságáról gondoskodó Titkosszolgálat (Secret Service) felfüggesztette állásából tizenegy ügynökét, akik előkészítették az elnök útját. Emellett az őket segítő öt katona ellen is vizsgálat indult. Az ügynökség mellőzte az indoklást, de sajtóhírek szerint a botrány amiatt robbant ki, hogy az ügynökök prostituáltakat vittek fel a szállodai szobájukba, és ittasak voltak. A botrány beárnyékolta Obama cartagenai látogatását.

Alapos és szigorú vizsgálatot várok. Ha kiderül, hogy a sajtóban megjelent egyes állítások igazak, akkor természetesen mérges leszek” – mondta Obama. Amikor újságírók nekiszegezték a kínos kérdést, az amerikai elnök ;pp kolumbiai vendéglátója, Juan Manuel Santos államfő társaságában volt.

Barack Obama ugyanakkor a szakszolgálat védelmére kelt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügynökök nap mint nap rendkívül nehéz szolgálatot végeznek, oltalmazva őt és a családját. „Nagyon kemény munkát végeznek stresszes körülmények között, és szinte mindig kiválóan végzik el a feladatot. Ezért hát nagyon hálás vagyok nekik” – mondta Obama, s hozzátette, hogy továbbra is teljes bizalommal van a Secret Service iránt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.