Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 06. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Nyomkövető segíti a mentőkutyásokat

Nyomkövető segíti a mentőkutyásokat

A szügyi székhelyű Cserhát Mentőkutyás Egyesület az IneTrack GPS alapú személykövetőivel látta el tagjait.

Ennek segítségével folyamatosan nyomonkövethetik a mentésben részvevők pillanatnyi pozícióját, az átvizsgált és a még átkutatásra váró területeket egyaránt.
A kutyabarátokból, tűzoltókból és polgárőrökből álló egyesület számára nagyon fontos a folyamatos fejlődés, amelyre már országos szinten is többen felfigyeltek. A képzett kutyavezetők tudása és a mentőkutyák kiemelkedően jó szaglása mellett egyre jobban kihasználják az informatika adta lehetőségeket is az egyesület tagjai. Nemrégiben éles körülmények között tesztelték az Inepex Kft. által fejlesztett IneTrack nyomkövető rendszert, amikor egy Pásztóról eltűnt 32 éves asszony felkutatásában vettek részt. A mentőkutyásoknak a bejelentéstől számított alig 4 és fél órán belül sikerült átadniuk az eltűnt személyt a mentőszolgálatnak.
A terepen szerzett tapasztalatok alapján hatékonyan támogatja munkájukat a nyomkövető rendszer. A mentés irányítója és a háttérben lévő parancsnokok ugyanis folyamatosan követhetik a mentésben részvevők pillanatnyi helyzetét és akár rádióutasításokkal is irányíthatják a kutatást az ország bármely pontjáról.
Bízunk benne, hogy további fejlesztéseinkkel a jövőben is sikeresen tudjuk támogatni a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját és néhány éven belül egy olyan komplex térinformatikai rendszer áll majd a különleges mentést végző szervezetek rendelkezésére, amely a lakott területektől távol, bonyolult terepviszonyok mellett is képes hatékony segítséget nyújtani a mentés megszervezésében és irányításában – írja az egyesületet segítő informatikai cég.

Címkék: mentőkutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 15:00, péntek | Helyi

Rossz matek: 2×72=2×39+2×4!!!

Jövet-menet gyorsan hajtott Dejtáron.

2024. Május 17. 12:00, péntek | Helyi

Pünkösd - A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024. 05. 16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.