Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 07. 15:00, csütörtök | Helyi

Nyolcvankét hektárnyi terület égett le tegnap Nógrád megyében

Nyolcvankét hektárnyi terület égett le tegnap Nógrád megyében

Hat alkalommal riasztották Nógrád megye tűzoltóit szerdán szabadtéren keletkezett tűzesethez.

Salgótarjánban tíz négyzetméteren égett a szárazfű, ezt a Karancs Speciális Mentőszolgálat tagjai oltották el, Penc és Nógrádkövesd külterületein pedig ötszáz-ötszáz négyzetméternyi területen borult lángba a szárazfű és a nád. Ez utóbbi két káresetet a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a csővári önkéntes tűzoltók oltották el.

Mohorára is vonultak a berceli és balassagyarmati tűzoltók, ott egy hektár szárazfű és nádas kapott lángra, s a tűz a közeli fatelepet is veszélyeztette, azonban a tűzoltók gyors reagálásának köszönhetően sikerült idejében megfékezni a lángokat.

Bátonyterenyén, a Maconkai-víztározó és Dorogpuszta között lévő területen harminc hektáron égett a nádas, ennél az esetnél a sűrű füst miatt fél órára teljes útlezárás volt a 23-as főút adott szakaszán. Ezt az esetet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók több egysége, valamint a salgótarjáni önkéntes tűzoltók számolták fel.

Ugyanettől a káresettől nem sokkal távolabb, a 23-as főút mentén, a Dorogházai elágazás közelében ötven hektár összefüggő nádas égett le, ennél a tűzesetnél ugyancsak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a salgótarjáni hivatásos és önkéntes tűzoltók végezték a tűz oltását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,