Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Augusztus 30. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Nyolcvanan futottak a Börzsönyben

Nyolcvanan futottak a Börzsönyben

Nemrégiben rendezték meg - immár 7. alkalommal - a Börzsönyi Hegyi Félmaraton és Családi Sportnapot. A versenyközpont az előző két évhez hasonlóan a Diósjenői Erdei Szabadidőpark volt.

A Park ideális helyszín több szempontból is. A versenyzőknek biztosított a mosdó, öltöző, kis gyaloglás után a tusolás lehetősége, a futáshoz pedig a tiszta levegőjű gyönyörű hegyvidéki környezet és forgalom elől elzárt futó terep. A versenyzők kísérőinek és a verseny után a versenyzőknek is rendelkezésre áll a Szabadidőpark nyújtotta szolgáltatások: játszóterek, sportpályák és állatsimogató.
A verseny három távon indult (3,1; 7; 21,1 km), ahol 80 versenyző vett részt és mérte össze erejét, kitartását a versenytársakkal, küzdött a hegyi terepből adódó emelkedőkkel és a meleggel. Időjárás tekintetében ugyanis lehetett volna kicsit hűvösebb is az idő. A félmaratoni távon négy állomás szolgálta a versenyzők frissítését ill. a célba érve volt az ötödik, amely minden táv résztvevőinek rendelkezésére állt.
A mezőny úgy tűnt, egy sportszerű nagy család. Szinte mindenki ismert mindenkit, szó volt az előző közös versenyekről és a még idén megrendezésre kerülőkről is. A célba már beért versenyzők, távtól függetlenül az utolsó métereken bíztatták a későbbi befutókat. A kisebb családtagok a cél előtt kézen ragadták versenyző szüleiket és velük futottak át a célvonalon.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: börzsöny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.