Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Május 09. 17:51, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Nyolc év fegyházra ítélték az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő

Nyolc év fegyházra ítélték az újszülöttje meggyilkolásával vádolt ibrányi nő

Nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy ibrányi nőt, aki 2011 szeptemberében a szülés után takarókba csavarta és a szekrénybe rejtette újszülöttjét, ennek következtében a kisfiú megfulladt - közölte a bíróság elnökhelyettese, szóvivője az MTI-vel.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a nőt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a törvényszék.
Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, hosszabb fegyházbüntetés kiszabása, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.
A tényállás szerint a most 23 éves nő egy nem tervezett terhesség után 2011. szeptember 29-re virradó éjszaka szüleivel közös ibrányi lakásukban egészséges fiúcsecsemőt szült. A vádlott a gyereket ruhadarabokba és törölközőbe csavarta, majd beletette egy női táskába, azt a ruhásszekrény aljában lévő kartondobozba rakta. Az újszülött rövid időn belül megfulladt.
A nőt a szülés után kórházba szállították, a gyógyintézmény pedig értesítette a rendőrséget. A kisfiú holttestét a rendőrök találták meg - ismertette Nyakó Zsuzsanna.
A büntetőper végig zárt ajtók mögött zajlott.
A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta - tette hozzá a törvényszék elnökhelyettese.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.