Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2023. Szeptember 19. 17:50, kedd | Belföld
Forrás: MTI/CSWWC

Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!

Nyolc érmet szereztek a magyarok az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon!

Három arany- és öt ezüstérmet szereztek a magyar pezsgőkészítők által nevezett tételek az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon.

A Champagne & Sparkling Wine World Championships, a champagne-ok és pezsgők legnagyobb nemzetközi versenye, amelyet ebben az évben a jubileumi, tizedik alkalommal rendeztek meg - tájékoztatta az MTI-t kedden a verseny idei legeredményesebb magyar termelője, a somlói Kreinbacher Birtok.
Közleményük szerint a világ 19 országából indultak pezsgőkészítő műhelyek a megmérettetésen, ahol három zsűritag, a brit Tom Stevenson, a finn Essi Avellan és a magyar Márkus György tizenegy napon keresztül bírálták a beérkezett csaknem 1000 tételt.

A Kreinbacher Birtok chardonnay, furmint, pinot noir és pinot blanc felhasználásával készült Brut Classic Magnum 2018 pezsgője aranyérmet, míg a Brut Classic NV és a Prestige Brut NV ezüstérmet vihetett haza a rangos versenyről.

Két éremmel jutalmazta a zsűri a tokaji Sauska Birtok pezsgőit: a furmint, hárslevelű és chardonnay felhasználásával készült Sauska NV Brut Magnum aranyat, a Sauska 2016 Extra Brut ezüstöt kapott.
Aranyérmet szerzett a szintén tokaji Gróf Degenfeld Szőlőbirtok tiszta furmintból készült Gróf Degenfeld 2019 Organic Extra Brut pezsgője is, míg a neszmélyi Esterházy Pezsgőgyár Álom 2019 pezsgője, illetve az egri Pearl & Z Prestige Brut Magnumja egyaránt ezüstérmet érdemelt ki a világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.