Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

A bátonyterenyei férfi május 11-én este jelent meg egy 68 éves, nehezen mozgó, beteg ismerőse lakásán. A 29 éves elkövető dörömbölt az ajtón, és közben hivatalos eljárást színlelve – önmagát rendőrnek kiadva – felszólította az egyedül élő bácsit, hogy nyissa ki az ajtót. A sértett eleget tett a felszólításnak és ajtót nyitott, mire az elkövető két vállánál fogva fellökte a szépkorút, majd a lakásba jutva a fogason lévő nadrágja zsebéből – rövid kutatás után – kivett 15 000 forintot, és távozott.

A sértett kihallgatása során elmondta továbbá, hogy ugyanez az ismerőse kb. egy héttel korábban napközben a város egyik buszmegállójában odalépett hozzá, és minden előzmény nélkül átkutatta a zsebeit, és a nadrágzsebéből elvette a pénzét. A férfi akkor is 15 000 forinttal rövidítette meg az egyébként is nélkülöző beteg, védekezésre képtelen, mozgáskorlátozott ismerősét. A feljelentést követően május 13-án a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egyenruhásai szülei lakásán fogták el a 29 éves férfit, aki a távoltartás szabályait is megszegte, amelyet édesapja bántalmazása miatt rendelt el a hatóság.

A nyomozók a férfit védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntett, valamint hivatalos eljárás színlelésével elkövetett magánlaksértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 15:21, péntek | Helyi

A James Webb-űrtávcső legújabb adatai szerint a korai Univerzum galaxisai gyorsabban fejlődtek, mint eddig gondolták.

A kutatók a James Webb-űrtávcső adatainak vizsgálatával kimutatták, hogy a fiatal, 10 milliárd évvel ezelőtti Univerzum sokkal kevésbé volt kaotikus és rendezetlen, mint azt korábban gondolták

2024. Május 24. 09:00, péntek | Helyi

Az agyra ható gyógyszerek tesztelését segítő megoldáson dolgoznak szegedi kutatók.

A korábbiaknál jobb vér-agy gát modellek létrehozását segítő eljárást dolgoztak ki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársai, a megoldás segítheti az agyra ható gyógyszerek tesztelését is.

2024. Május 24. 08:00, péntek | Helyi

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal.

Marad a fülledt idő többfelé záporokkal és zivatarokkal, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső kísérhet.

2024. Május 24. 05:21, péntek | Helyi

A pletyka tartja össze a társadalmat

Igyekszünk jól viselkedni, ha figyelembe vesszük, hogy mit beszélnek rólunk. Viszont a játékelméleti modell tanulsága szerint a társadalmi játszmát hosszú távon a szóbeszéd logikája irányítja.