Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Május 15. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Nyissa ki az ajtót! Rendőrség!

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

A bátonyterenyei férfi május 11-én este jelent meg egy 68 éves, nehezen mozgó, beteg ismerőse lakásán. A 29 éves elkövető dörömbölt az ajtón, és közben hivatalos eljárást színlelve – önmagát rendőrnek kiadva – felszólította az egyedül élő bácsit, hogy nyissa ki az ajtót. A sértett eleget tett a felszólításnak és ajtót nyitott, mire az elkövető két vállánál fogva fellökte a szépkorút, majd a lakásba jutva a fogason lévő nadrágja zsebéből – rövid kutatás után – kivett 15 000 forintot, és távozott.

A sértett kihallgatása során elmondta továbbá, hogy ugyanez az ismerőse kb. egy héttel korábban napközben a város egyik buszmegállójában odalépett hozzá, és minden előzmény nélkül átkutatta a zsebeit, és a nadrágzsebéből elvette a pénzét. A férfi akkor is 15 000 forinttal rövidítette meg az egyébként is nélkülöző beteg, védekezésre képtelen, mozgáskorlátozott ismerősét. A feljelentést követően május 13-án a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság egyenruhásai szülei lakásán fogták el a 29 éves férfit, aki a távoltartás szabályait is megszegte, amelyet édesapja bántalmazása miatt rendelt el a hatóság.

A nyomozók a férfit védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntett, valamint hivatalos eljárás színlelésével elkövetett magánlaksértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.

2024. Július 17. 10:25, szerda | Helyi

Az idei júliusi hőhullám csúcsa

Az idei júliusi hőhullám csúcsa 12 fokkal haladja meg az elmúlt évtizedek átlagát. Júliusban erős és elhúzódó hőhullám sújtja Kelet-Európát.

2024. Július 17. 08:38, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 08:24, szerda | Helyi

Lakástűzzel indult a hét.

A betongyám felett eltört és veszélyesen megdőlt egy villanyoszlop,Tűz ütött ki egy családi házban,Kétszer adtak munkát a korábbi vihar során lehasadt faágak a Nógrád vármegyei tűzoltóknak.