Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 14. 12:30, szerda | Helyi

Nyílt nap a Szécsényi vágóhídon

Nyílt nap a Szécsényi vágóhídon

2018 tavaszán megkezdi működését Nógrád megye egyetlen vágóhídja.

A majd 200 milliós beruházás kivitelezője a Szécsény Holding Kft, amely sikeresen pályázott 2016-ban a Belügyminisztérium beruházási célú közfoglalkoztatási mintaprogramjára. A térség számára kiemelkedő jelentősége van a létesítménynek, hiszen a nógrádi állattartók jelenleg Gyöngyösre, vagy Pétervásárára kénytelenek szállítani vágásérett jószágaikat, ami drága és időigényes számukra. A pályázattal egy olyan kis kapacitású vágóhíd valósult meg, ami gazdaságilag ideális a térségnek. Az üzem 219 négyzetméteren, heti 50 sertés vágására és darabolására lesz képes. Az ipari létesítmény 5 embernek biztosít majd folyamatosan munkát. A vágóhíd, a kiviteli tervek átadását követően, 6 hónap alatt készült el, szinte kizárólag helyi vállalkozók, helyi munkások építették. A Szécsény Holding Kft. vezetői abban bíznak, hogy a helybéli sertéstartók hamar megkedvelik a vágóhíd szolgáltatásait és rövid időn belül minél többen jönnek ide közülük levágatni állataikat. A beruházás csökkenti a Nógrád megyei állattartók költségeit, így várhatóan a piacon nagyobb haszonnal tudják majd értékesíteni termékeiket. Hosszútávon pedig a nagyobb profitábilitás arra sarkalhatja az érintetteket, hogy bővítsék vállalkozásukat. A Szécsény Holding Kft. vezetői ezért azt tervezik, hogy amennyiben a pozitív szinergikus hatások valóban érvényesülnek, és a térségben nő az állattartási kedv, akkor tovább bővítik majd az üzemet is, egy marhavágóval és egy húsfeldolgozóval.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák