Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2024. Június 06. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Nyári meleg, de néhol zápor kialakulhat.

Nyári meleg, de néhol zápor kialakulhat.

Sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként északon, északnyugaton és nyugaton kialakulhat átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar.

Csütörtökön A szél elsősorban záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra több tájegységünkön is pára, köd képződhet. Reggel 9 és 15, délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg. Átmeneti jelleggel több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél záporok, zivatarok környezetében erős, olykor akár viharos is lehet, egyébként gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 18, legmagasabb 26 és 33 fok között alakul.

Szombaton a nap első felében sok napsütésre van kilátás, délután viszont északon és a Dunántúlon már erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és északon elszórtan, a Dunántúlon viszont többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Helyenként élénk lesz a szél, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Vasárnap napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, és több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok,többfelé élénk, széllökések is kísérhetnek 28-33,fokot mutathatnak a hőmérők.

Hétfőn pedig erős lesz a nyugati-délnyugati szél, de zivatarokat viharos széllökések is kísérhetnek 28-35 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Lórom alacsony
Útifű alacsony

Csalánfélék közepes
Bálványfa alacsony
Hárs alacsony
Szelídgesztenye alacsony

Gombák közepes


Pázsitfűfélék és gombák

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul.

A csalánfélék virágporának mennyisége közepes szintet érhet el.

A lórom és az útifű pollenje alacsony, helyenként közepes koncentrációban lehet jelen.

A fák közül a hárs, a szelídgesztenye és a bálványfa pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja az alacsony, helyenként a közepes tartományban alakul.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes, helyenként magas szinten van jelen.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front nem lesz felettünk, de a melegebb, fülledtebb idő miatt melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek.

Migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szívproblémák, fáradékonyság és dekoncentráltság egyaránt előfordulhat.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A helyenként előforduló záporok, zivatarok környezetében nehézlégzés, rosszullét is jelentkezhet.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, valamint a pázsitfűfélékre allergiások panaszai, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen! 11 és 15 óra között erős-nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Sok napsütésre számíthatunk, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként északon, északnyugaton és nyugaton kialakulhat átmenetileg egy-egy futó zápor, zivatar, melyek környezetében vizes, csúszós utakkal találkozhatunk.

Záporokban, zivatarokban hirtelen jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, illetve erős, viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 14:21, kedd | Helyi

Tombolt, lopott, bálba mégsem jutott!

Jármű önkényes elvétele, garázdaság, rongálás és lopás miatt is felelnie kell annak a rimóci lakosnak, akit a napokban fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2024. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Legyél te is iskolaőr!

Várjuk a jelentkezőket Nógrád vármegyében.

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.