Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 30. 01:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:SZEBERÉNYI ANDRÁS

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Nyári idő, de helyenként zápor kialakulhat!

Napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több helyen kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel.

Kedden Sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északkeleti szél, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 8 és 16, délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Szerdán az ország északi felén számíthatunk több napsütésre, hazánk déli felén viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és helyenként átmeneti záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de kezdetben a nyugati tájakon is előfordulhatnak futó záporok. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a jellemzően északkeleti irányú szelet. Délutánra 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, a déli tájakon időnként elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalra a déli tájakon helyenként pára, köd képződhet. Délután 25-30 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken folytatódik a napos-gomolyfelhős idő, és időnként elszórt záporok, zivatarok továbbra is előfordulhat, nagyobb eséllyel a keleti és a déli tájakon. Délután egyre többfelé északira fordulhat a szél, melyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakulhat.

Szombaton sok napsütésre van kilátás számottevő csapadék nélkül. Egy hidegfront hatására azonban az élénk, erős északi-északkeleti szélben pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Orvosmeteorológia

Kedden sem lesz időjárási front felettünk, de a fokozottan érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság továbbra is jelentkezhet.

Záporok, zivatarok környezetében fülledtté, párássá válik a levegő, ami nehézlégzést, rosszullétet okozhat.

Különösen az idősek, a szívbetegek és a keringési panaszokkal élők számára lesz megterhelő a nap, így az érintettek lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások tünetei, így ők viharok idején lehetőleg tartózkodjanak zárt térben.

A napos időszakok jó hatással lesznek a hangulatra, közérzetre.

A szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, az UV-sugárzás ugyanis 10 és 16 óra között az ország jelentős részén elérheti az erős, nagyon erős fokozatot.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék magas
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék közepes
Csalánfélék alacsony
Lórom alacsony
Útifű alacsony
Gombák közepes
Pázsitfűfélék

A következő napokban magas pollenterhelésre kell számítani, egyszerre nagyon sokféle növény virágpora megtalálható most a levegőben.

A pázsitfűfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte eléri a magas, esetenként a nagyon magas szintet.

A fenyőfélék és a csalánfélék virágpora az alacsony-közepes tartományban alakul.

A lórom, az eperfafélék és a bodza pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja alacsony, esetenként közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Fotó: Szeberényi András ( pitymálik a pipacs.....) Köszönjük,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.