Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Május 26. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: salgotarjan.hu

Nyári étkeztetés rászoruló gyerekeknek

Nyári étkeztetés rászoruló gyerekeknek

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a szociális nyári gyermekétkeztetés 2015. évi támogatására kérelmet nyújtott be.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a szociális nyári gyermekétkeztetés 2015. évi támogatására kérelmet nyújtott be a kérelem időpontjában nyilvántartott rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorú gyermekek 55%-ára. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális Ügyekért és Társadalmi FelzárkózásértFelelős Államtitkára 2015. április 24-én kelt levelében arról tájékoztatta a városi önkormányzatot, hogy idén is lehetőség nyílik a gyermekszegénység elleni program keretében nyári gyermekétkeztetés biztosítására. A nyári gyermekétkeztetés biztosítására támogatást azok a pályázó települési önkormányzatok igényelhetnek, amelyek vállalják, hogy a nyári időszakban folyamatosan legalább 43, legfeljebb 53 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítanak a rászoruló gyermekek számára. 2015-ben a nyári gyermekétkeztetésre június 16. és augusztus 28. között kerül sor.

A hátrányos helyzetűnek minősülő települési önkormányzat a rászoruló gyermekek legfeljebb 55%-a után saját forrás nélkül kap támogatást. Az igényelhető támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege 440 Ft/fő. Nem követelmény, csupán előny, hogy az alapanyagra fordított támogatás legalább 30%-át a megyén, szomszédos megyén vagy a település 40 km-es körzetén belüli őstermelő, kistermelő által megtermelt, előállított alapanyagra fordítsa az önkormányzat. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a hátrányos helyzetű települések közé tartozik, így a területén lakóhellyel rendelkező rászoruló gyermekek legfeljebb 55%-a után saját forrás nélkül igényelhetett támogatást.

A nyári gyermekétkeztetésben részesülő gyermekek kiválasztása idén is a Gyermekjóléti Központ munkatársainak segítségével valósul meg. A meleg étkeztetést – egyeztetve a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatával és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal – a SÁIK Petőfi Sándor Tagiskolában, a SÁIK Arany János Tagiskolában, valamint a kollégiumban 53 munkanapon keresztül biztosítja az önkormányzat a SODEXO Magyarország Kft. szolgáltatását igénybe véve. A társaság képviselője arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az általuk készített meleg ételt a támogatás legalább 30%-ának megfelelő értékben a – rendeletben meghatározott – termelő által megtermelt vagy előállított alapanyagokból biztosítja. Az április 30-i állapot szerint a salgótarjáni lakhellyel nyilvántartott rászoruló gyermekek száma 1975 fő, ez alapján a kedvezményben részesíthető gyermekek száma 1086 fő volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...