Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 07. 11:00, csütörtök | Helyi
Forrás: HÍR24

Novemberre tette az elnök a karácsonyt - videóval

Novemberre tette az elnök a karácsonyt - videóval

Egy elnöki rendelettel Nicolás Maduro, Venezuela elnöke több mint másfél hónappal előrehozta az ünnepeket, a dél-amerikai országban már most karácsony van.

Több oka is volt arra Madurónak, hogy előrehozza az ünnepeket. A hivatalos magyarázat szerint azért tett így, hogy országában minél hamarabb szétáradjon a béke és a szeretet, a legkisebb faluba is boldogabb hétköznapokat hozva ezzel – fogalmazott az elnök. Ezen kívül a munkavállalók a karácsonyi jutalmuk kétharmadát is megkapják a novemberi bérük mellé, ráadásul az elnöki palota ünnepi fényei is kigyulladtak, még tovább fokozva a karácsonyi hangulatot. „Boldog korai karácsonyt, korai győzelmet és korai boldogságot a családoknak!” – küldte el ünnepi üzenetét Maduro.

Az ellenzék szerint viszont az elnök csak azért rakta át az ünnepeket, mert december 8-án helyhatósági választásokra kerül sor és így kívánta növelni népszerűségét. Az ellenzéki vádakra válaszolva Maduro kijelentette, senki nem állíthatja meg őt abban, hogy mindenhová, a lehető leghamarabb eljuttassa a békét és a boldogságot. „A novembernek és a decembernek egy boldog év végét kell jelentenie. Ezzel is elősegítve azt, hogy 2014 egy sikeresebb év legyen Venezuela számára.”

Az alábbi videón látható, ahogy Maduro hívei körében, különösen odafigyelve a kisgyerekekre, bejelenti, hogy a Jézuska idén hamarabb látogatja meg őket.

A világ egyik legnagyobb kőolaj-exportőreként ismert Venezuela komoly gazdasági nehézségekkel küzd, több alapvető termék is hiánycikknek számít az országban, így nem csoda, hogy az elnök mindent bevet a közhangulat javítása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:58, kedd | Helyi

A LEGJOBB ÖT TV bemondó - Ön melyiküket kedvelte a legjobban?

5 magyar TV bemondó, akiket szívesen látnánk ma is a képernyőn. Ma már nincsenek tv bemondók, legalábbis a szó klasszikus értelmében. A televíziózás hőskorából hoztunk 5 legendát,

2024. Július 16. 09:19, kedd | Helyi

Az MVM Mobiliti átadta első nagy teljesítményű töltőállomását.

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg - közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft.

2024. Július 16. 09:00, kedd | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 16. 08:39, kedd | Helyi

Rétvári Bence: jól indult a járóbeteg-időpontfoglalás az Egészségablak alkalmazásban.

Az indulás óta napi csaknem ötszáz időpontot foglaltak a betegek az Egészségablak mobilalkalmazással a járóbeteg-szakrendelőkben.