Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. December 11. 14:05, hétfő | Sport
Forrás: MTI-NYON

Női Nemzetek Ligája - Belgiummal játszik a feljutásért a magyar csapat.

Női Nemzetek Ligája - Belgiummal játszik a feljutásért a magyar csapat.

A magyar labdarúgó-válogatott a belga csapatot kapta ellenfélül a női Nemzetek Ligája osztályozós párharcára a hétfői sorsoláson.

A magyarok a másodosztályt jelentő B divízió egyik csoportmásodikjaként az élvonal csoportharmadikjai közül kaptak riválist a nyoni eseményen, amelyen a világranglista alapján a legkevésbé erős belga együttest húzták ki Margret Kratz szövetségi kapitány gárdája mellé. A magyarok a világranglista-vezető svédekkel, illetve az ugyancsak legjobb 15 között lévő norvégokkal és izlandiakkal is összekerülhettek volna. A belgák a 18. helyen állnak a rangsorban, míg a magyarok a 42. pozíciót foglalják el.
A magyar nemzeti együttes Írország mögött, de Észak-Írország és Albánia előtt végzett a B divíziós négyesében, míg a belgák Hollandia és az Európa-bajnok Anglia mögött lettek harmadikak Skóciát megelőzve. A párharc két mérkőzését február végén rendezik.
A sorsoláson bemutatták az első alkalommal kiírt sorozat trófeáját is, amelyért az A divízió négy csoportgyőztese küzdhet meg. Az elődöntőben a világbajnok spanyolok a hollandokkal, míg a franciák a németekkel csapnak össze. A négyes torna két döntőse olimpiai kvótát szerez, amennyiben a házigazdaként biztos résztvevő franciák szerepelnek a fináléban, úgy a bronzérmes jut indulási joghoz az ötkarikás játékokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.